Kosmos Panikkar. Foto 1
 
Kosmos Panikkar
Clausurada el 3 de Febrero
Palau Robert
web: palaurobert.gencat.cat/es/inici
   

El Palau Robert presenta l’exposició “Kosmos Panikkar” per difondre i debatre  entre la ciutadania, amb un discurs pedagògic i creatiu, l’obra excepcional i poc coneguda d’un filòsof que ha aprofundit en temes com ara la interculturalitat, el diàleg interreligiós i l’espiritualitat.

Aquesta és una de les activitats programades amb motiu de l’Any Panikkar, la commemoració del centenari del naixement del filòsof que han impulsat la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, amb Ignasi Moreta com a comissari. Xavier Serra Narciso i el mateix Ignasi Moreta comissarien també l'exposició, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Palau Robert, que es pot visitar de l’11 d’octubre al 3 de febrer a la Sala 1 del Palau Robert.

Panikkar és, al costat de Ramon Llull, una de les figures més rellevants que ha donat el pensament català al món. Les reflexions de Panikkar sobre el diàleg intercultural i interreligiós contribueixen de manera decisiva a l’entesa i la comprensió entre persones que pertanyen a cosmovisions diferents, motiu pel qual afavorir la lectura de Panikkar és també afavorir la cohesió social. La mostra ens endinsa en el seu pensament, ajuda a superar la imatge caricaturesca que s'ha presentat a vegades del personatge i convida a una pràctica meditativa (un dels espais és una sala de meditació).

De l’11 d’octubre de 2018 al 3 de febrer de 2019, a la Sala 1

 

Àmbits

Un dels llibres fonamentals de Panikkar és La realitat cosmoteàndrica. En aquest llibre, Panikkar diu que la realitat té tres dimensions: la còsmica (naturalesa), la humana (ésser humà) i la divina (Déu). Cap d'aquestes dimensions és superior a l'altra, i en cada fragment de realitat és possible trobar-hi les tres dimensions.

L'exposició s'articula en aquests tres àmbits: Kosmos, Anthropos i Theos, és a dir, la dimensió còsmica, la humana i la divina.

 

Kosmos

A la sala del Kosmos s’insisteix constantment a no veure el cosmos com a mera matèria inerta, sinó que en aquest també hi són presents les altres dues dimensions del real: la consciència i el diví. Tot necessita una triple mirada, si es vol traspassar la superfície i accedir a les profunditats. I kosmos significa, per Panikkar, creació, terra, corporalitat, comunitat, poble, acció, art, ritu, vida…

Panikkar insisteix a no menystenir aquesta dimensió del real. El concepte de naturalesa va ser precisament el tema de la seva tesi doctoral en ciències (també es va doctorar en filosofia i en teologia). Davant l’eco-logia (el logos de la Terra), Panikkar invita a una eco-sofia: a descobrir la saviesa de la Terra. I remarca que no es tracta tan sols de la nostra saviesa de la Terra, del que en sabem nosaltres (genitiu objectiu), sinó de la saviesa que té la Terra, d’allò que la Terra sap (genitiu subjectiu). Aprendre a escoltar la saviesa de la Terra, a respectar-ne el ritme, és allò a què convida Panikkar.

En l’exposició això s’hauria pogut traduir amb la imatge dels cingles de Tavertet, lloc on Panikkar va passar el seu darrer període vital. Tavertet és molt present a tota l’exposició, però per exemplificar la idea de kosmos en Panikkar s’ha optat per una gran imatge de la muntanya de Montserrat. Panikkar tenia un vincle especial amb Montserrat. En donen prova l’amistat amb alguns monjos (Evangelista Vilanova, Lluís Duch, Pius Tragan…), la celebració de les seves noces d’or sacerdotats al Monestir, el funeral també a la basílica del Monestir… A Catalunya, Montserrat és un dels espais on la sacralitat del cosmos és palesa de manera més evident. Verdaguer i Maragall, per exemple, van glossar en diversos textos la sacralitat de Montserrat, una sacralitat que no es limita al santuari-monestir ni a la tradició cristiana, sinó que enclou tota la muntanya i és prèvia al cristianisme.

 

Anthropos

La sala sobre l’Anthropos (l’ésser humà, la consciència) pretén centrar-se en l’home Raimon Panikkar. Hi ho fa amb tres subseccions. En primer lloc, l’studium: Panikkar és un home de llibres, de treball intel·lectual, d’estudi. El visitant de l’exposició pot entrar en una recreació del seu despatx de treball, hi pot veure les piles de manuscrits en les sis llengües en què treballava habitualment (català, castellà, anglès, francès, italià i alemany), hi pot observar una part de la seva biblioteca, té a l’abast tots els seus llibres… La feina intel·lectual es nodreix de llibres, però també de contemplació. Per això, la recreació d’una finestra permet veure el paisatge de Tavertet, observable des del seu estudi. I, d’altra banda, Panikkar és un autor que té un gran interès a compartir els resultats de les seves recerques. Per això viatja constantment per tot el món participant en simposis, cursos i conferències. Un gran mapamundi ofereix als visitants l’impacte de Panikkar al món.

La secció studium es correspon a la segona sala de l’exposició. Les altres dues seccions ocupen la tercera sala: bios i graphos. Es tracta de descompondre el terme bio-grafia, atès que el mateix Panikkar insisteix contínuament en el caràcter autobiogràfic de tots els seus escrits, nascuts no pas d’una mera especulació intel·lectual sinó empeltats en el seu itinerari vital. Per això, bios i graphos es presenten dins una mateixa sala. Panikkar és un autor amb una biografia molt agitada que a la sala resumim amb fotografies i amb paraules del mateix Panikkar. Pel que fa a la seva obra escrita, s’han triat 21 títols especialment significatius que es presentem en uns cilindres que evoquen les rodes de pregària del budisme tibetà.

 

Theos

Theos, la dimensió divina, constitueix el tercer àmbit temàtic de l’exposició i protagonitza la quarta i última sala. Naturalment, no es tracta de representar el diví, cosa a la qual Panikkar s’hauria oposat pel que tindria de cosificació d’una realitat inabastable. Ben lluny d’això, el que pretén aquesta sala és convidar a una experiència: la contemplació. Es tracta d’una sala de meditació en la qual el visitant que ho desitja pot descalçar-se i seure a terra en silenci.

El 2 de novembre, dia del naixement de Panikkar, es posa a la venda el llibre-catàleg de l’exposició “El món de Raimon Panikkar: una mirada integradora”, que es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme i a les llibreries. La publicació es presentarà durant el mes de novembre  al Palau Robert.

 

Reconeixement internacional

Raimon Panikkar (Barcelona 1918 - Tavertet 2010) va desenvolupar la seva brillant trajectòria acadèmica en diverses universitats d’Europa, l’Índia i els Estats Units. Panikkar és l’únic català que ha impartit les prestigioses Gifford Lectures, un reconeixement equivalent a un «Premi Nobel del Pensament» (les han impartides personalitats com Arendt, Barth, Bergson, Bultmann, Chomsky, Copleston, Dawkins, Eagleton, Eccles, Frazer, Gazzaniga, Gilson, Heisenberg, James, Marcel, Moltmann, Müller, Nussbaum, Steiner, Tillich, Toynbee, Vattimo i Zaehner). Doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Tübingen, Urbino i Girona, va rebre la Creu de Sant Jordi, el títol de Chevalier des Arts et des Lettres concedit pel Govern francès i la Medalla de la Presidència de la República Italiana. L’Ajuntament de Barcelona va reconèixer públicament l’aportació de Panikkar amb la concessió de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural (2009). En vida de Panikkar es van defensar 40 tesis doctorals sobre la seva obra.

Les idees de Panikkar resulten més vigents i necessàries que mai, tenint en compte els fenòmens immigratoris i la seva incidència en les nostres poblacions, perquè poden contribuir a una millor convivència entre persones que pertanyen a cultures i religions diferents.

Panikkar és autor d'una seixantena de llibres i de més d'un miler d'articles. Al final de la seva vida va reordenar la seva obra de cara a l'edició de la seva Opera Omnia (obra completa). Aquesta Opera Omnia és un ambiciós projecte editorial internacional. Comprendrà 18 volums publicats per cinc editorials diferents: català (Fragmenta), castellà (Herder), anglès (Orbis), francès (Cert) i italià (Jaca Book).

 

Any Panikkar

La Generalitat de Catalunya, que des del 2009 ja col·labora en l’edició de l’obra completa de Panikkar en la qual treballa Editorial Fragmenta, va decretar la celebració de l’efemèride. Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona ja havia iniciat l’organització del programa municipal per lloar la figura de Panikkar. Diverses entitats i institucions del món de la cultura i del diàleg interconviccional s’han afegit a la commemoració.

El projecte d'Any Panikkar inclou activitats institucionals, acadèmiques, audiovisuals, musicals i expositives. En aquest últim capítol cal destacar dues exposicions: l'exposició "Raimon Panikkar: viure l'aventura intercultural" comissariada per Jordi Pigem i dissenyada per Inês Castel-Branco per a l'Espai Avinyó, i que itinera per biblioteques i centres culturals, i l'exposició “Kosmos Panikkar” al Palau Robert. La primera exposició, la de l'Espai Avinyó, és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona, i la seva itinerància és possible gràcies a la Institució de les Lletres Catalanes. La segona exposició és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya.


Kosmos Panikkar. Foto 2
 
 en Facebook esta exposición comparte en Twitter esta exposición   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • Añade esta expo a tus favoritos
  • Envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Sala Parés
Comunidad de Madrid
Museo Reina Sofía
San Telmo Museoa
La Casa Encendida.
La Casa Encendida
Museo Lázaro Galdiano
IVAM Instituto Valenciano de Arte Moderno
Tabacalera Promoción del Arte
MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León
 

  TODAS LAS EXPOSICIONES DE ESTE ESPACIO  
BCN DOL. L´atemptat 17.08.2017
BCN DOL. L´atemptat 17.08.2017
Hasta el 24 de abril de 2019

El Sindicat de la Imatge UPIFC presenta una selecció de 21 fotografies sobre els atemptats terroristes de l´agost del 2017 a Barcelona i Cambril.  [ver+]
  
Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra
Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra
Hasta el 31 de marzo de 2019

L´exposició recorda l´enorme impacte de la Primera Guerra Mundial en l´evolució històrica, social i cultural del segle XX a través de la mirada de l´escriptor.  [ver+]
  
Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos
Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos
Clausurada el 10 de febrero de 2019

Vol retre homenatge a professionals de la càmera de l´Estat espanyol que arrisquen la seva vida en conflictes bèl·lics, desastres naturals o règims autàrquics.  [ver+]
  
Kosmos Panikkar
Kosmos Panikkar
Clausurada el 3 de febrero de 2019

"Kosmos Panikkar" explora l'univers del filòsof i teòleg català.  [ver+]
  
Nancy Borowick
Nancy Borowick
L´empremta familiar
Clausurada el 3 de febrero de 2019

"L´empremta familiar" és una història sobre la vida i l´amor més que no pas sobre el càncer i la mort, la història íntima d´un matrimoni que es va sotmetre a tractament en paral·lel.  [ver+]
  
Retrat de família
Retrat de família
Clausurada el 3 de febrero de 2019

L´aparador del Palau Robert presenta les 45 fotografies seleccionades en la convocatòria de la Fundació Photographic Social Vision amb el nom "Retrat de família", en el marc de l´edició del Festival DOCfield Barcelona.  [ver+]
  
Patufet, on ets? Aureli Capmany 1968 - 1954
Patufet, on ets? Aureli Capmany 1968 - 1954
Clausurada el 21 de enero de 2019

Una exposició al Palau Robert reivindica el llegat que va deixar l'escriptor, folklorista i promotor Aureli Capmany en la cultura catalana a partir del personatge d'en Patufet, protagonista de la revista infantil dirigida per Capmany.  [ver+]
  
Isadora Kosofsky
Isadora Kosofsky
Senior Love Triangle
Clausurada el 9 de diciembre de 2018

La tendresa d´un triangle amorós de gent gran, vist per la fotògrafa Isadora Kosofsky.  [ver+]
  
L´adeu a les Brigades Internacionals
L´adeu a les Brigades Internacionals
Clausurada el 4 de noviembre de 2018

Imatges inèdites del comiat dels brigadistes de la Guerra Civil el 28 d´octubre de 1938 a Barcelona, captades per Henry Buckley, corresponsal del diari "The Daily Telegraph".  [ver+]
  
Carme Solé Vendrell
Carme Solé Vendrell
Per què?
Clausurada el 24 de septiembre de 2018

El Palau Robert ofereix una exposició de la il·lustradora catalana amb una notable projecció internacional Carme Solé Vendrell, per celebrar els 50 anys d´una trajectòria professional que s´ha caracteritzat per la defensa dels drets dels infants.  [ver+]
  
Maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir
Maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir
Clausurada el 11 de septiembre de 2018

La mostra, comissariada per Gilles Favier, director artístic de la mostra fotogràfica ImageSingulières, presenta 50 fotografies de 18 fotògrafs contractats per France-Soir, que es conserva a l´Agència Roger-Viollet.  [ver+]
  
Antoni bernad
Antoni bernad
Nord/Sud/Est/Oest
Clausurada el 26 de agosto de 2018

El Palau Robert dedica una exposición retrospectiva al fotógrafo de moda y retratista catalán Antoni Bernad, con más de 50 años de profesión y obra publicada en todo el mundo  [ver+]
  
Testimonis de l'oblit 2
Testimonis de l'oblit 2
Clausurada el 1 de julio de 2018

L´exposició "Testimonis de l´oblit # 2" obre una finestra a quatre crisis humanes desateses del nostre temps -Territoris Palestins Ocupats, Níger, Etiòpia i Colòmbia.  [ver+]
  
Temps d´il·lusió, temps de reflexió. Festivals d´estiu de música clàssica
Temps d´il·lusió, temps de reflexió. Festivals d´estiu de música clàssica
Clausurada el 30 de junio de 2018

El Palau Robert dedica una exposició als festivals d´estiu que aporta una visió integral d´una manifestació singular i un fenomen cultural important, més de 50 festivals repartits per tot el territori...  [ver+]
  
D´ONES: (R)evolució de les dones en la música
D´ONES: (R)evolució de les dones en la música
Clausurada el 23 de abril de 2018

El Palau Robert proposa una immersió sonora i documental en l´univers musical femení dels Països Catalans a l´exposició protagonitzada per més de 1.000 artistes femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips.  [ver+]
  
Joana Biarnés. A Contracorriente
Joana Biarnés. A Contracorriente
Clausurada el 2 de abril de 2018

Joana Biarnés presenta una selecció de 90 fotografies del seu ampli arxiu fotogràfic que mostren l´Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i terriblement masculinitzades en una exposició al Palau Robert de Barcelona.  [ver+]
  
Kai Wiedenhöfer
Kai Wiedenhöfer
Confrontier
Clausurada el 30 de noviembre de 2017

Exposició "Confrontier": fotografies de Kai Wiedenhöfer sobre murs de separació al món.  [ver+]
  
Premi Catalunya d´Ecodisseny 2015
Premi Catalunya d´Ecodisseny 2015
Clausurada el 19 de noviembre de 2017

L´exposició vol apropar l´ecodisseny als professionals del disseny, als estudiants i a la població en general per difondre aquest concepte i promoure el consum de productes ecodissenyats.  [ver+]
  
FLAIX 2042
FLAIX 2042
Clausurada el 19 de octubre de 2017

FLAIX FM celebra 25 anys de ràdio al Palau Robert amb una exposició que mira al futur.  [ver+]
  
Dalí, Breaking News
Dalí, Breaking News
Clausurada el 15 de octubre de 2017

El Palau Robert presenta l´exposició itinerant "Dalí, Breaking News", que destaca la faceta del Dalí mediàtic amb una quarantena d´imatges del pintor del fons de l´Agència EFE, realitzades per diversos fotògrafs.  [ver+]
  
MediaproLive
MediaproLive
Clausurada el 24 de septiembre de 2017

L´exposició Mediapro Live, la revolució en directe proposa descobrir l´esforç humà i la revolució tecnològica que permet portar informació i entreteniment a tot arreu amb una immediatesa total.  [ver+]
  
Monumenta: 25 anys
Monumenta: 25 anys
Clausurada el 10 de septiembre de 2017

"Monumenta 25 anys", exposició fotogràfica sobre la preservació del patrimoni arquitectònic català.  [ver+]
  
Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes
Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes
Clausurada el 27 de agosto de 2017

L´exposició dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l´estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social.  [ver+]
  
Béjart fete Maurice
Béjart fete Maurice
Clausurada el 2 de julio de 2017

La fotògrafa de dansa Francette Levieux presenta un recull de fotografies inèdites, en col·laboració amb Richard Perrron, de la companyia suïssa Béjart Ballet Lausanne...  [ver+]
  
La Política retratada
La Política retratada
La crònica social i política a través del dibuix humorístic
Clausurada el 11 de junio de 2017

Presenta, a través de 200 acudits publicats en 60 mitjans i publicacions diferents, una visió global i contextualitzada de la nostra història recent a través del dibuix humorístic  [ver+]
  
Disorder
Disorder
Premi Global de Fotografia i Sostenibilitat Prix Pictet
Clausurada el 28 de mayo de 2017

"Disorder" (Desordre), mostra organitzada pel grup Prix Pictet amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, aplega les obres dels fotògrafs seleccionats per optar al Premi en la sisena edició del certamen...  [ver+]
  
J. B. Cendrós, empresari d´acció, mecenes i activista cultural
J. B. Cendrós, empresari d´acció, mecenes i activista cultural
Clausurada el 30 de abril de 2017

El Palau Robert recorda el mecenatge i l´activisme de J.B. Cendrós a favor de la cultura catalana.  [ver+]
  
El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna
El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna
30 anys de cuina vinculada a la Terra, la memòria i la innovació
Clausurada el 23 de abril de 2017

"El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna" és una mostra que organitza la Generalitat de Catalunya, amb el suport d'El Celler, en reconeixement al projecte dels germans Roca com a referent gastronòmic internacional.  [ver+]
  
500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner
500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner
Clausurada el 12 de marzo de 2017

L´exposició "500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner" remarca que l´aigua és un recurs sostenible, fràgil i finit que cal preservar i fer-ne un ús responsable.  [ver+]
  
Outumuro BCN retrats
Outumuro BCN retrats
Clausurada el 26 de febrero de 2017

Manuel Outumuro presenta les fotografies de 80 personatges destacats de la societat i la cultura vinculats a la ciutat de Barcelona, amb la seva estètica de nou clàssic.  [ver+]
  
l´Escola Isabel de Villena.
l´Escola Isabel de Villena.
Parlaré a classe
Clausurada el 11 de diciembre de 2016

L´exposició "Parlaré a classe" vol posar en valor la tasca pedagògica a contracorrent que va portar a terme Carme Serrallonga a favor de l´escola catalana i democràtica en la postguerra civil espanyola amb la fundació de l´Escola Isabel de Villena.  [ver+]
  
Tots som súpers! L´exposició dels 25 anys de Super3!
Tots som súpers! L´exposició dels 25 anys de Super3!
Clausurada el 4 de septiembre de 2016

"Tots som súpers! L´exposició dels 25 anys de Super3!", és el títol de l´exposició que es presenta al Palau Robert, coincidint amb els 25 anys d´història d´aquest fenomen social  [ver+]
  
L´home europeu
L´home europeu
DOCfield>16
Clausurada el 4 de septiembre de 2016

Els quatre fotògrafs presenten la visió de temes com el contrast entre memòria i amnèsia per part de les generacions joves a la Romania de Ceausescu...  [ver+]
  
Comediants, inventors d´un nou llenguatge
Comediants, inventors d´un nou llenguatge
Clausurada el 28 de agosto de 2016

Comediants porta tota la màgia del teatre, les arts escèniques i el seu viatge creatiu en una exposició al Palau Robert que recorre la trajectòria innovadora d´aquest grup de teatre català...  [ver+]
  
Recordant 50 anys de les havaneres de Calella de Palafrugell
Recordant 50 anys de les havaneres de Calella de Palafrugell
Clausurada el 25 de agosto de 2016

Documenta, amb textos i fotografies històriques i actuals, aquest esdeveniment musical i popular que marca els començaments de l´estiu a la Costa Brava.  [ver+]
  
Peralada, 30 anys en imatges
Peralada, 30 anys en imatges
Clausurada el 15 de mayo de 2016

El Palau Robert presenta una selecció d´imatges fotogràfiques dels moments més destacats dels 30 anys d´història del Festival Castell de Peralada.  [ver+]
  
Rafael Patxot. Mecenes, científic..., l´home
Rafael Patxot. Mecenes, científic..., l´home
Colectiva
Clausurada el 8 de mayo de 2016

L´exposició és un acte de mecenatge, emulant la feina de Patxot. Cinc artistes visuals han rebut l´encàrrec de crear una obra original inspirant-se en una de les facetes del polièdric personatge...  [ver+]
  
Sergi Càmara
Sergi Càmara
Refugiats, l´odissea cap a Europa
Clausurada el 10 de abril de 2016

L´exposició del fotògraf Sergi Càmara "Refugiats, l´odissea cap a Europa" dóna a conèixer les rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d´una nova vida...  [ver+]
  
Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO
Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO
Clausurada el 10 de abril de 2016

El Jardí del Palau Robert acull l´exposició itinerant "Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO", una iniciativa de l´Ajuntament de Ripoll per donar a conèixer la Portalada romànica del Monestir de Ripoll...  [ver+]
  
Les grans actrius catalanes del segle XX, símbol de modernitat
Les grans actrius catalanes del segle XX, símbol de modernitat
Clausurada el 28 de marzo de 2016

L´exposició "Actrius catalanes del segle XX" que es presenta al Palau Robert posa en relleu el protagonisme d´aquest col-lectiu a l´escena durant el segle XX.  [ver+]
  
Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món
Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món
Clausurada el 28 de febrero de 2016

L´exposició "Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món", que es presenta al Palau Robert recorda i dóna visibilitat a una de les figures més rellevants de la literatura contemporània catalana.  [ver+]
  
Camins de natura, itineraris vitals
Camins de natura, itineraris vitals
Clausurada el 31 de enero de 2016

L´exposició "Camins de natura, itineraris vitals" convida a reflexionar sobre el paper dels educadors ambientals i com repercuteix la natura en el desenvolupament de les persones.  [ver+]
  
Cataluña MOTO
Cataluña MOTO
Industria, sociedad, competición y tecnología
Clausurada el 25 de octubre de 2015

La Generalidad de Cataluña y el Ayuntamiento de Barcelona presentan la primera gran exposición sobre la moto y el motociclismo catalanes, desde los ámbitos industrial, social, deportivo y tecnológico, en el Palau Robert de Barcelona.  [ver+]
  
RCR Arquitectes - Creatividad compartida
RCR Arquitectes - Creatividad compartida
Clausurada el 13 de septiembre de 2015

"RCR Arquitectes - Creatividad compartida", organizada por la Generalitat de Cataluña, en colaboración con RCR·BUNKA Fundación privada y el patrocinio de SOLVIA, muestra la obra de estos arquitectos, que se fundamenta en siete conceptos fundamentales  [ver+]
  
Tanya Habjouqa
Tanya Habjouqa
Occupied Pleasures
Clausurada el 30 de agosto de 2015

Las fotografías de Tanya Habjouqa sobre la vida diaria en Palestina, con las que ganó el World Press Photo de 2014, se exponen en la Sala 4 del Palau Robert, del 14 de mayo al 30 de agosto, en el marco del Festival Docfield> 15.  [ver+]
  
BiblioTec. Cien años de estudio y de profesión bibliotecaria
BiblioTec. Cien años de estudio y de profesión bibliotecaria
Clausurada el 10 de mayo de 2015

La exposición presenta un recorrido cronológico desde el 1915, año de creación de la Escuela Superior de Bibliotecarias y también de la Red de Bibliotecas Populares, hasta la actualidad.  [ver+]
  
Camino a la Escuela
Camino a la Escuela
Fotografías
Clausurada el 28 de febrero de 2015

El proyecto propuesto por "Camino a la Escuela" ha conseguido el reconocimiento y apoyo de la Organización de Naciones Unidas para la Educación, la Ciencia y la Cultura (UNESCO)...  [ver+]
  
L´Any de la Llum, al Palau Robert
L´Any de la Llum, al Palau Robert
Clausurada el 22 de febrero de 2015

El Palau Robert y el ICFO-Instituto de Ciencias Fotónicas presentan el escaparate "El poder de la fotónica: las aplicaciones de la luz, de la ficción a la realidad" del 30 de enero al 22 de febrero, en el vestíbulo del centro, en el marco del Año Int  [ver+]
  
La difícil situación de la mujer en Afganistán
La difícil situación de la mujer en Afganistán
Clausurada el 15 de febrero de 2015

La Asociación para los Derechos Humanos en Afganistán (ASDHA) da a conocer la difícil situación de la mujer en Afganistán al cabo de 13 años de la caída del régimen talibán en una exposición con fotos de Gervasio Sánchez y textos de Mónica Bernabé  [ver+]
  
Eugeni Xammar
Eugeni Xammar
El periodista que nos explicó el mundo
Clausurada el 31 de enero de 2015

El Año Xammar culmina en el Palau Robert con la exposición "Eugeni Xammar: el periodista que nos explicó el mundo", en reconocimiento a la labor que llevó a cabo un personaje relevante del periodismo y la cultura catalana.  [ver+]
  
Tiempo del Románico. Arte, vida y conciencia
Tiempo del Románico. Arte, vida y conciencia
Clausurada el 18 de enero de 2015

La propuesta museográfica se sirve de cinco conceptos y se inspira en el conjunto del románico catalán para acercar al visitante a esta época, en la Cataluña de entre los siglos XI y XIII.  [ver+]
  


Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Barcelona » Palau Robert » Kosmos Panikkar » exposición Nº 40143