Carme Solé Vendrell. Foto 1
 
Carme Solé Vendrell
Per què?
Clausurada el 24 de Septiembre
Palau Robert
web: palaurobert.gencat.cat/es/inici
   

L’exposició “Per què? Carme Solé Vendrell”, organitzada per la Generalitat de Catalunya, explica el  recorregut vital de Carme Solé Vendrell  com a persona i artista, i descobreix l’entrellat de l’ofici de la il·lustració a través dels seus dibuixos, mostrant com són els personatges de les històries, com vesteixen, què fan, què senten, on són... tot allò que fa que llegir un llibre narratiu il·lustrat sigui com assistir a una representació teatral.

L’exposició, que es pot visitar a la Sala 1 del 20 d’abril al 24 de setembre, es planteja a partir d’un guió i textos de l’experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell, amb l’assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.

L’exposició s’afegeix a les mostres presentades el 2012 i el 2013 al Palau Robert dedicades a les il·lustradores i dibuixants Pilarín Bayés i Roser Capdevila, per mostrar la rellevància de la il·lustració infantil a Catalunya, que ha captivat diverses generacions de nens i nenes, combinant entreteniment i missatges formatius. Il·lustradores que il·luminen amb imatges textos propis o d’altres, i que ocupen un lloc destacat en la història de la il·lustració amb una feina que té un marcat vessant internacional.

Carme Solé Vendrell  va néixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d’ençà de l’edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust. Una creació que vol ser útil, combinant estètica i missatge. La il·lustradora ha evolucionat i s’ha reinventat amb el pas dels anys, fugint sempre de l’estricta comercialitat i apostant en tot moment pels valors que defensa.

Carme Solé Vendrell ha il·lustrat textos d’autors com Pere Calders, Miquel Martí i Pol, Mercè Rodoreda, Salvador Espriu o Gabriel García Márquez, que va mostrar la seva admiració per la seva tasca com a il·lustradora amb una dedicatòria al conte “La luz es como el agua” en la qual afirmava: “Escrito para que Carme lo hiciera ver”.

Del 20 d’abril al 24 de setembre de 2018, a la Sala 1

Reconeixement internacional

El reconeixement internacional li arriba per la qualitat i la universalitat dels temes en la seva obra i per la presència constant, durant molts anys, a la fira de Bolonya i altres certàmens a la recerca de major visibilitat en una conjuntura política  i social difícil a Catalunya i Espanya. La publicació del llibre Jon’s Moon (La Lluna d’en Joan), publicat en diversos idiomes i edicions, la situa entre les il·lustradores de referència al món. Aquest llibre, escrit i il·lustrat per la Carme, proposa una reflexió sobre la mort i la manera d’enfrontar-s’hi a partir de l’experiència personal de la pèrdua de la seva mare en la infantesa.

En la seva llarga trajectòria ha aconseguit, entre molts altres, guardons com ara el Premio Nacional de Ilustración del 1979 i 2013, el Premi Nacional de Cultura/Comic 2012, la Creu de Sant Jordi 2006, el Prix “Octogone de fonte” 1992, la candidatura a l’Andersen el 1986 i 1994, l’IBBY Award of Honour 1984, el Catalonia 1984 i el Janusz Korzak 1979.

Ha presentat la seva obra en exposicions a diverses ciutats del món, entre les quals destaquen: “Antològica” (Memorial Museu de Taipei, 1997), “Antològica” (Kaohsiung Museum of fine Arts, Taiwan 1997); “Antològica” (Palau de la Virreina, Barcelona, 2001); “Ibthial” (Cornellà, 2006); “Dues vides”. (Caixa de Terrassa Unnim, 2011), i  “BLAU GROC ROIG” (Museu Etnogràfic de Ripoll, 2013), Carme Solé Vendrell va fer la donació de 163 dibuixos  del seu fons  a la Biblioteca de Catalunya el 2013 per enriquir el  patrimoni d’il·lustracions d’aquesta institució catalana.

Univers

L’exposició s’estructura en quatre apartats. En el primer trobem una instal·lació artística de Carme Solé Vendrell que introdueix la Carme infant per passar a la Carme il·lustradora. També hi apareix  l’escultura Univers, de Carme Solé Vendrell, una bola de ferro amb un nen de bronze que mira el cel per trobar-hi resposta. L’apartat primer enllaça amb l’última sala, dedicada a la campanya WHY?, que ha promogut aquesta polifacètica artista perquè ens preguntem el perquè de la injustícia que pateixen molts nens i nenes que viuen situacions de misèria i marginalitat arreu del món.

Aquest primer apartat de l’exposició relacionat amb la campanya WHY? té continuïtat a l’últim espai i a la façana lateral del Palau Robert/cantó Diagonal, on es despleguen pintures d’infants, talment com s’ha fet prèviament en molts carrers de Barcelona i altres ciutats.

Les històries

El segon apartat ens endinsa en la tasca que ha fet Carme Solé Vendrell com a il·lustradora amb la presentació d’11 obres representatives que han marcat canvis en la seva trajectòria, llibres essencials que expliquen bé les seves il·lustracions. També s’hi dona a conèixer tota la seva bibliografia i una selecció de 125 dibuixos.

En les vitrines d’aquest apartat hi apareixen referències sobre el procés creatiu de l’autora: les històries, els personatges, la llum, els sentiments, el sentit teatral, l’ambientació, el lloc, la conjuntura concreta, la tècnica i la tria de materials per fer les il·lustracions...També s’hi troben fotografies que situen a cada època.

 

Els 11 llibres seleccionats són:

1973. El poll i la puça. Textos de Jordi Cots. Editorial La Galera. Carme Solé Vendrell adquireix un estil (llenguatge tècnic) propi.

1978. Potser sí, potser no. Editorial Casals. Mostra del que és un bon llibre per a l’escola.

1979. Un os nuvolós. Textos de Leslie Williams. Primer llibre editat a l’estranger. Editorial Blackie.

1982. La Lluna d’en Joan. Text de Carme Solé Vendrell. Editorial Blackie.

1984. Jo les volia. Text de Maria Martínez i Vendrell sobre una idea de Carme Solé Vendrell. Editorial Destino. Relat autobiogràfic. Transició del relat fantàstic al realisme.

1989. La Bíblia. Tria de textos de Josep Maria Rovira Belloso. Editorial Destino. Viatges per veure llums i escenaris. El teatre és molt present en les il·lustracions d’aquesta obra, amb referències a les representacions de La Passió o Els Pastorets d’Horta.

1991. Els nens del mar. Textos de Jaume Escala. Editorial Syros Altternative. Aposta clara per un text que oposa tradició (rondallística) i crua realitat. Inspirat en la destrucció de les barraques imposada per la Barcelona Olímpica.

1992. La luz es como el agua. Textos de Gabriel García Márquez. Editorial Grimm Press. Obra en què apareixen alguns canvis tècnics i estilístics i que li permet aconseguir una gran visibilitat internacional.

1994. La Lluna, la Terra i el Sol. Textos de Jaume Escala. Editorial Patmos Verlag. Text molt obert que, a partir dels moviments dels astres, permet als infants fer diverses interpretacions.

2001. Un puñado de besos. Textos de Antonia Rodenas. Editorial Anaya. Representa una ruptura respecte a treballs anteriors d’il·lustració.

2011. La croada dels nens. Textos de Bertolt Brecht. Editorial Magenta. Imprès amb els esbossos originals.

 Nena i nina

El relat expositiu continua en un tercer espai en què deixem enrere els mons “ambientats” dels contes i les il·lustracions per topar-nos amb realitats concretes com l’escultura Nena i nina.

L’escultura mostra una nena de Basora mutilada per la guerra que representa l’horror i la barbàrie a la qual aboquen molts conflictes bèl·lics.

En aquest espai s’hi presenten dues pintures a l’oli: 1714 (2011) i Tendresa (2007) i una sèrie de dibuixos fets sobre notícies publicades als diaris. És un pas intermedi a la pintura que il·lustra directament la realitat.

El recorregut per l’exposició acaba en l’últim espai en què es projecta un audiovisual sobre la campanya WHY?  i un segon audiovisual que mostra imatges de la il·lustradora pintant un dels dibuixos de la campanya. També hi veiem tres pintures acríliques:  Síria (2013), Dues mirades (2013) i Polònia any 39 (2013) i 

els dibuixos fets sobre les notícies publicades als diaris sobre els estralls de la guerra en infants d’arreu del món. És un pas intermedi a la pintura, que il·lustra directament sobre la realitat.

La idea de la campanya WHY? va sorgir el 2014 després d’una exposició de pintures a Ripoll en què es representaven nens, cadascun dels quals apareixia amb el nom d’una de les 25 guerres que sacsejaven el món en aquell moment. Les imatges d’aquests nens pintades sobre llençols es van penjar en balcons de la ciutat per portar l’art i un missatge de denúncia al carrer.

La mostra acaba a la façana lateral del centre amb 60 pintures acríliques de la campanya WHY?, que des del 2014 forma part de la ciutat per denunciar la constant vulneració dels drets dels infants. L’artista ha pintat una peça en color per transmetre un missatge d’esperança. Aquest projecte i la seva instal·lació ha comptat amb el suport de la Fundación Almayuda, l’empresa de Serveis Immobiliaris GuinotPrunera i la Fundació Carulla.


Carme Solé Vendrell. Foto 2
 
 en Facebook esta exposición comparte en Twitter esta exposición   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • Añade esta expo a tus favoritos
  • Envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano
 

  TODAS LAS EXPOSICIONES DE ESTE ESPACIO  
America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical
America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical
Clausurada el 23 de febrero de 2020

El Palau Robert explica en una exposició la llarga i fecunda trajectòria del dissenyador gràfic America Sanchez, amb un estil eclèctic i inclassificable, i vinculat des de fa més de 50 anys a Barcelona.  [ver+]
  
Viatge a un arxiu
Viatge a un arxiu
Crònica fotogràfica de la descoberta de Joana Biarnés 2015-2019
Clausurada el 29 de diciembre de 2019

Una exposició al Palau Robert descobreix la faceta més humana i íntima de la fotògrafa Joana Biarnés (Terrassa 1935-2018) a través de les 130 fotografies que presenta Imma Cortés, fotògrafa i investigadora de l´Arxiu Joana Biarnés.  [ver+]
  
Corrupció! Revolta ètica
Corrupció! Revolta ètica
Clausurada el 24 de noviembre de 2019

Una exposició per incentivar la reflexió col·lectiva i personal sobre la corrupció i les seves conseqüències.  [ver+]
  
Carme Ruscalleda: tradició i avantguarda
Carme Ruscalleda: tradició i avantguarda
Ambaixadora de la cuina catalana al món
Clausurada el 29 de septiembre de 2019

El Palau Robert dedica una exposició a Carme Ruscalleda, autora d'una cuina amb gran projecció internacional, a cavall entre la tradició i l'avantguarda, al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar.  [ver+]
  
Els viatgers del Winnipeg
Els viatgers del Winnipeg
Clausurada el 1 de septiembre de 2019

Una exposició reviu l´experiència de l´exili a Xile de refugiats republicans després de la Guerra Civil.  [ver+]
  
Catalunya: 7,5 milions de futurs
Catalunya: 7,5 milions de futurs
Clausurada el 30 de junio de 2019

El Palau Robert convida els visitants a projectar el futur, després de fer un recorregut pel passat i pel present de la societat catalana.  [ver+]
  
Azorín i Catalunya. De Joan Maragall a Lluís Companys
Azorín i Catalunya. De Joan Maragall a Lluís Companys
Clausurada el 26 de mayo de 2019

Una exposició al Palau Robert dona a conèixer l´admiració d´Azorín per Catalunya i la seva voluntat de crear ponts de diàleg entre Barcelona i Madrid, reivindicant una Espanya plural i diversa.  [ver+]
  
BCN DOL. L´atemptat 17.08.2017
BCN DOL. L´atemptat 17.08.2017
Clausurada el 24 de abril de 2019

El Sindicat de la Imatge UPIFC presenta una selecció de 21 fotografies sobre els atemptats terroristes de l´agost del 2017 a Barcelona i Cambril.  [ver+]
  
Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra
Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra
Clausurada el 31 de marzo de 2019

L´exposició recorda l´enorme impacte de la Primera Guerra Mundial en l´evolució històrica, social i cultural del segle XX a través de la mirada de l´escriptor.  [ver+]
  
Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos
Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos
Clausurada el 10 de febrero de 2019

Vol retre homenatge a professionals de la càmera de l´Estat espanyol que arrisquen la seva vida en conflictes bèl·lics, desastres naturals o règims autàrquics.  [ver+]
  
Kosmos Panikkar
Kosmos Panikkar
Clausurada el 3 de febrero de 2019

"Kosmos Panikkar" explora l'univers del filòsof i teòleg català.  [ver+]
  
Nancy Borowick
Nancy Borowick
L´empremta familiar
Clausurada el 3 de febrero de 2019

"L´empremta familiar" és una història sobre la vida i l´amor més que no pas sobre el càncer i la mort, la història íntima d´un matrimoni que es va sotmetre a tractament en paral·lel.  [ver+]
  
Retrat de família
Retrat de família
Clausurada el 3 de febrero de 2019

L´aparador del Palau Robert presenta les 45 fotografies seleccionades en la convocatòria de la Fundació Photographic Social Vision amb el nom "Retrat de família", en el marc de l´edició del Festival DOCfield Barcelona.  [ver+]
  
Patufet, on ets? Aureli Capmany 1968 - 1954
Patufet, on ets? Aureli Capmany 1968 - 1954
Clausurada el 21 de enero de 2019

Una exposició al Palau Robert reivindica el llegat que va deixar l'escriptor, folklorista i promotor Aureli Capmany en la cultura catalana a partir del personatge d'en Patufet, protagonista de la revista infantil dirigida per Capmany.  [ver+]
  
Isadora Kosofsky
Isadora Kosofsky
Senior Love Triangle
Clausurada el 9 de diciembre de 2018

La tendresa d´un triangle amorós de gent gran, vist per la fotògrafa Isadora Kosofsky.  [ver+]
  
L´adeu a les Brigades Internacionals
L´adeu a les Brigades Internacionals
Clausurada el 4 de noviembre de 2018

Imatges inèdites del comiat dels brigadistes de la Guerra Civil el 28 d´octubre de 1938 a Barcelona, captades per Henry Buckley, corresponsal del diari "The Daily Telegraph".  [ver+]
  
Carme Solé Vendrell
Carme Solé Vendrell
Per què?
Clausurada el 24 de septiembre de 2018

El Palau Robert ofereix una exposició de la il·lustradora catalana amb una notable projecció internacional Carme Solé Vendrell, per celebrar els 50 anys d´una trajectòria professional que s´ha caracteritzat per la defensa dels drets dels infants.  [ver+]
  
Maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir
Maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir
Clausurada el 11 de septiembre de 2018

La mostra, comissariada per Gilles Favier, director artístic de la mostra fotogràfica ImageSingulières, presenta 50 fotografies de 18 fotògrafs contractats per France-Soir, que es conserva a l´Agència Roger-Viollet.  [ver+]
  
Antoni bernad
Antoni bernad
Nord/Sud/Est/Oest
Clausurada el 26 de agosto de 2018

El Palau Robert dedica una exposición retrospectiva al fotógrafo de moda y retratista catalán Antoni Bernad, con más de 50 años de profesión y obra publicada en todo el mundo  [ver+]
  
Testimonis de l'oblit 2
Testimonis de l'oblit 2
Clausurada el 1 de julio de 2018

L´exposició "Testimonis de l´oblit # 2" obre una finestra a quatre crisis humanes desateses del nostre temps -Territoris Palestins Ocupats, Níger, Etiòpia i Colòmbia.  [ver+]
  
Temps d´il·lusió, temps de reflexió. Festivals d´estiu de música clàssica
Temps d´il·lusió, temps de reflexió. Festivals d´estiu de música clàssica
Clausurada el 30 de junio de 2018

El Palau Robert dedica una exposició als festivals d´estiu que aporta una visió integral d´una manifestació singular i un fenomen cultural important, més de 50 festivals repartits per tot el territori...  [ver+]
  
D´ONES: (R)evolució de les dones en la música
D´ONES: (R)evolució de les dones en la música
Clausurada el 23 de abril de 2018

El Palau Robert proposa una immersió sonora i documental en l´univers musical femení dels Països Catalans a l´exposició protagonitzada per més de 1.000 artistes femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips.  [ver+]
  
Joana Biarnés. A Contracorriente
Joana Biarnés. A Contracorriente
Clausurada el 2 de abril de 2018

Joana Biarnés presenta una selecció de 90 fotografies del seu ampli arxiu fotogràfic que mostren l´Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i terriblement masculinitzades en una exposició al Palau Robert de Barcelona.  [ver+]
  
Kai Wiedenhöfer
Kai Wiedenhöfer
Confrontier
Clausurada el 30 de noviembre de 2017

Exposició "Confrontier": fotografies de Kai Wiedenhöfer sobre murs de separació al món.  [ver+]
  
Premi Catalunya d´Ecodisseny 2015
Premi Catalunya d´Ecodisseny 2015
Clausurada el 19 de noviembre de 2017

L´exposició vol apropar l´ecodisseny als professionals del disseny, als estudiants i a la població en general per difondre aquest concepte i promoure el consum de productes ecodissenyats.  [ver+]
  
FLAIX 2042
FLAIX 2042
Clausurada el 19 de octubre de 2017

FLAIX FM celebra 25 anys de ràdio al Palau Robert amb una exposició que mira al futur.  [ver+]
  
Dalí, Breaking News
Dalí, Breaking News
Clausurada el 15 de octubre de 2017

El Palau Robert presenta l´exposició itinerant "Dalí, Breaking News", que destaca la faceta del Dalí mediàtic amb una quarantena d´imatges del pintor del fons de l´Agència EFE, realitzades per diversos fotògrafs.  [ver+]
  
MediaproLive
MediaproLive
Clausurada el 24 de septiembre de 2017

L´exposició Mediapro Live, la revolució en directe proposa descobrir l´esforç humà i la revolució tecnològica que permet portar informació i entreteniment a tot arreu amb una immediatesa total.  [ver+]
  
Monumenta: 25 anys
Monumenta: 25 anys
Clausurada el 10 de septiembre de 2017

"Monumenta 25 anys", exposició fotogràfica sobre la preservació del patrimoni arquitectònic català.  [ver+]
  
Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes
Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes
Clausurada el 27 de agosto de 2017

L´exposició dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l´estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social.  [ver+]
  
Béjart fete Maurice
Béjart fete Maurice
Clausurada el 2 de julio de 2017

La fotògrafa de dansa Francette Levieux presenta un recull de fotografies inèdites, en col·laboració amb Richard Perrron, de la companyia suïssa Béjart Ballet Lausanne...  [ver+]
  
La Política retratada
La Política retratada
La crònica social i política a través del dibuix humorístic
Clausurada el 11 de junio de 2017

Presenta, a través de 200 acudits publicats en 60 mitjans i publicacions diferents, una visió global i contextualitzada de la nostra història recent a través del dibuix humorístic  [ver+]
  
Disorder
Disorder
Premi Global de Fotografia i Sostenibilitat Prix Pictet
Clausurada el 28 de mayo de 2017

"Disorder" (Desordre), mostra organitzada pel grup Prix Pictet amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, aplega les obres dels fotògrafs seleccionats per optar al Premi en la sisena edició del certamen...  [ver+]
  
J. B. Cendrós, empresari d´acció, mecenes i activista cultural
J. B. Cendrós, empresari d´acció, mecenes i activista cultural
Clausurada el 30 de abril de 2017

El Palau Robert recorda el mecenatge i l´activisme de J.B. Cendrós a favor de la cultura catalana.  [ver+]
  
El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna
El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna
30 anys de cuina vinculada a la Terra, la memòria i la innovació
Clausurada el 23 de abril de 2017

"El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna" és una mostra que organitza la Generalitat de Catalunya, amb el suport d'El Celler, en reconeixement al projecte dels germans Roca com a referent gastronòmic internacional.  [ver+]
  
500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner
500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner
Clausurada el 12 de marzo de 2017

L´exposició "500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner" remarca que l´aigua és un recurs sostenible, fràgil i finit que cal preservar i fer-ne un ús responsable.  [ver+]
  
Outumuro BCN retrats
Outumuro BCN retrats
Clausurada el 26 de febrero de 2017

Manuel Outumuro presenta les fotografies de 80 personatges destacats de la societat i la cultura vinculats a la ciutat de Barcelona, amb la seva estètica de nou clàssic.  [ver+]
  
l´Escola Isabel de Villena.
l´Escola Isabel de Villena.
Parlaré a classe
Clausurada el 11 de diciembre de 2016

L´exposició "Parlaré a classe" vol posar en valor la tasca pedagògica a contracorrent que va portar a terme Carme Serrallonga a favor de l´escola catalana i democràtica en la postguerra civil espanyola amb la fundació de l´Escola Isabel de Villena.  [ver+]
  
Tots som súpers! L´exposició dels 25 anys de Super3!
Tots som súpers! L´exposició dels 25 anys de Super3!
Clausurada el 4 de septiembre de 2016

"Tots som súpers! L´exposició dels 25 anys de Super3!", és el títol de l´exposició que es presenta al Palau Robert, coincidint amb els 25 anys d´història d´aquest fenomen social  [ver+]
  
L´home europeu
L´home europeu
DOCfield>16
Clausurada el 4 de septiembre de 2016

Els quatre fotògrafs presenten la visió de temes com el contrast entre memòria i amnèsia per part de les generacions joves a la Romania de Ceausescu...  [ver+]
  
Comediants, inventors d´un nou llenguatge
Comediants, inventors d´un nou llenguatge
Clausurada el 28 de agosto de 2016

Comediants porta tota la màgia del teatre, les arts escèniques i el seu viatge creatiu en una exposició al Palau Robert que recorre la trajectòria innovadora d´aquest grup de teatre català...  [ver+]
  
Recordant 50 anys de les havaneres de Calella de Palafrugell
Recordant 50 anys de les havaneres de Calella de Palafrugell
Clausurada el 25 de agosto de 2016

Documenta, amb textos i fotografies històriques i actuals, aquest esdeveniment musical i popular que marca els començaments de l´estiu a la Costa Brava.  [ver+]
  
Peralada, 30 anys en imatges
Peralada, 30 anys en imatges
Clausurada el 15 de mayo de 2016

El Palau Robert presenta una selecció d´imatges fotogràfiques dels moments més destacats dels 30 anys d´història del Festival Castell de Peralada.  [ver+]
  
Rafael Patxot. Mecenes, científic..., l´home
Rafael Patxot. Mecenes, científic..., l´home
Colectiva
Clausurada el 8 de mayo de 2016

L´exposició és un acte de mecenatge, emulant la feina de Patxot. Cinc artistes visuals han rebut l´encàrrec de crear una obra original inspirant-se en una de les facetes del polièdric personatge...  [ver+]
  
Sergi Càmara
Sergi Càmara
Refugiats, l´odissea cap a Europa
Clausurada el 10 de abril de 2016

L´exposició del fotògraf Sergi Càmara "Refugiats, l´odissea cap a Europa" dóna a conèixer les rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d´una nova vida...  [ver+]
  
Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO
Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO
Clausurada el 10 de abril de 2016

El Jardí del Palau Robert acull l´exposició itinerant "Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO", una iniciativa de l´Ajuntament de Ripoll per donar a conèixer la Portalada romànica del Monestir de Ripoll...  [ver+]
  
Les grans actrius catalanes del segle XX, símbol de modernitat
Les grans actrius catalanes del segle XX, símbol de modernitat
Clausurada el 28 de marzo de 2016

L´exposició "Actrius catalanes del segle XX" que es presenta al Palau Robert posa en relleu el protagonisme d´aquest col-lectiu a l´escena durant el segle XX.  [ver+]
  
Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món
Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món
Clausurada el 28 de febrero de 2016

L´exposició "Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món", que es presenta al Palau Robert recorda i dóna visibilitat a una de les figures més rellevants de la literatura contemporània catalana.  [ver+]
  
Camins de natura, itineraris vitals
Camins de natura, itineraris vitals
Clausurada el 31 de enero de 2016

L´exposició "Camins de natura, itineraris vitals" convida a reflexionar sobre el paper dels educadors ambientals i com repercuteix la natura en el desenvolupament de les persones.  [ver+]
  
Cataluña MOTO
Cataluña MOTO
Industria, sociedad, competición y tecnología
Clausurada el 25 de octubre de 2015

La Generalidad de Cataluña y el Ayuntamiento de Barcelona presentan la primera gran exposición sobre la moto y el motociclismo catalanes, desde los ámbitos industrial, social, deportivo y tecnológico, en el Palau Robert de Barcelona.  [ver+]
  
RCR Arquitectes - Creatividad compartida
RCR Arquitectes - Creatividad compartida
Clausurada el 13 de septiembre de 2015

"RCR Arquitectes - Creatividad compartida", organizada por la Generalitat de Cataluña, en colaboración con RCR·BUNKA Fundación privada y el patrocinio de SOLVIA, muestra la obra de estos arquitectos, que se fundamenta en siete conceptos fundamentales  [ver+]
  
Tanya Habjouqa
Tanya Habjouqa
Occupied Pleasures
Clausurada el 30 de agosto de 2015

Las fotografías de Tanya Habjouqa sobre la vida diaria en Palestina, con las que ganó el World Press Photo de 2014, se exponen en la Sala 4 del Palau Robert, del 14 de mayo al 30 de agosto, en el marco del Festival Docfield> 15.  [ver+]
  
BiblioTec. Cien años de estudio y de profesión bibliotecaria
BiblioTec. Cien años de estudio y de profesión bibliotecaria
Clausurada el 10 de mayo de 2015

La exposición presenta un recorrido cronológico desde el 1915, año de creación de la Escuela Superior de Bibliotecarias y también de la Red de Bibliotecas Populares, hasta la actualidad.  [ver+]
  
Camino a la Escuela
Camino a la Escuela
Fotografías
Clausurada el 28 de febrero de 2015

El proyecto propuesto por "Camino a la Escuela" ha conseguido el reconocimiento y apoyo de la Organización de Naciones Unidas para la Educación, la Ciencia y la Cultura (UNESCO)...  [ver+]
  
L´Any de la Llum, al Palau Robert
L´Any de la Llum, al Palau Robert
Clausurada el 22 de febrero de 2015

El Palau Robert y el ICFO-Instituto de Ciencias Fotónicas presentan el escaparate "El poder de la fotónica: las aplicaciones de la luz, de la ficción a la realidad" del 30 de enero al 22 de febrero, en el vestíbulo del centro, en el marco del Año Int  [ver+]
  
La difícil situación de la mujer en Afganistán
La difícil situación de la mujer en Afganistán
Clausurada el 15 de febrero de 2015

La Asociación para los Derechos Humanos en Afganistán (ASDHA) da a conocer la difícil situación de la mujer en Afganistán al cabo de 13 años de la caída del régimen talibán en una exposición con fotos de Gervasio Sánchez y textos de Mónica Bernabé  [ver+]
  
Eugeni Xammar
Eugeni Xammar
El periodista que nos explicó el mundo
Clausurada el 31 de enero de 2015

El Año Xammar culmina en el Palau Robert con la exposición "Eugeni Xammar: el periodista que nos explicó el mundo", en reconocimiento a la labor que llevó a cabo un personaje relevante del periodismo y la cultura catalana.  [ver+]
  
Tiempo del Románico. Arte, vida y conciencia
Tiempo del Románico. Arte, vida y conciencia
Clausurada el 18 de enero de 2015

La propuesta museográfica se sirve de cinco conceptos y se inspira en el conjunto del románico catalán para acercar al visitante a esta época, en la Cataluña de entre los siglos XI y XIII.  [ver+]
  


Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Barcelona » Palau Robert » Carme Solé Vendrell » exposición Nº 36012