Paul McCarthy: WS & CSSC, Drawings and Paintings. Foto 1
 
Paul McCarthy: WS & CSSC, Drawings and Paintings

El trencador Paul McCarth desembarca a Barcelona per presentar a la Fundació Gaspar dos dels seus projectes més recents.

Paul McCarthy (1945, Salt Lake City, USA) és un del artistes més inuents dels últims anys; la seva obra comprèn disciplines diverses com l’escultura, la performance o el vídeo.

A “WS/SCCS paintings and drawings”, McCarthy presenta les seves pintures i dibuixos dedicats als seus dos grans projectes en curs dins de la seva pràctica multidisciplinària: “White Snow” i “Stagecoach”. A totes dues sèries, narracions arquetípiques americanes són llançades contra els impulsos i desitjos humans, examinats amb l’enginy i la subversió característics de McCarthy.

Bevent de la seva pròpia tradició d’actuació improvisada, les pràctiques performatives escatològiques es representen al llenç amb un estil carregat de pintura gestual, motivat per l’experimentació material i els processos psicològics. L’ús del collage entrellaça referències aparentment inconnexes, tals com
pàgines arrencades de revistes de moda, imatges trobades a Internet o objectes tridimensionals com una tauleta de cafè.

Dins d’aquestes obres, McCarthy barreja amb mestria la història de la pintura amb motius contemporanis, a escenes dramàtiques que exposen el desig latent i exploten l’incòmode espai on la innocència de la infància es troba amb el coneixement de l’adult.

La Fundació Gaspar exposarà un total de 13 pintures i 31 dibuixos d’aquestes sèries a les quals McCarthy continua amb la seva crítica de la mitologia americana contemporània basada en icones i narracions populars a unes obres que desperten els nostres temors i que, d’alguna manera, representen la foscor al cor de la cultura dominant. Captivat per la innocència i articialitat de l’univers de Walt Disney i Blancaneus l’artista ho tradueix en un leitmotiv particular i es refereix a ella com a “neu blanca”. Un compendi d’obres visualment tremendament convincents i pertorbadores alhora.

Paul McCarthy
Paul McCarthy (nascut el 1945) viu i treballa a Los Angeles, Estats Units. Les exposicions recents inclouen: Paul McCarthy, Lokremise, St.Gallen, Suiza (2016); Exposició completa: Paul i el partit del pirata de Damon McCarthy, museu d’art de Nashera la universitat de Duke, Durham NC (2015); Paul McCarthy. Dibuixos, The Renaissance Society, Chicago IL (2015); Paul i Damon McCarthy: Rebel Dabble Babble, Volksbühne, Berlín, Alemanya (2015); Paul McCarthy, Pavelló Schinkel, Berlín, Alemanya (2015); Fàbrica de Xocolata, Monnaie de París, França (2014).


Paul McCarthy: WS & CSSC, Drawings and Paintings. Foto 2
 
 en Facebook esta exposición comparte en Twitter esta exposición   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • Añade esta expo a tus favoritos
  • Envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano
 

  TODAS LAS EXPOSICIONES DE ESTE ESPACIO  
Paul McCarthy: WS & CSSC, Drawings and Paintings
Paul McCarthy: WS & CSSC, Drawings and Paintings
Clausurada el 16 de julio de 2017

Paul McCarthy (1945, Salt Lake City, USA) és un del artistes més inuents dels últims anys; la seva obra comprèn disciplines diverses com l´escultura, la performance o el vídeo.  [ver+]
  
Stefan Brüggemann
Stefan Brüggemann
Trash
Clausurada el 5 de marzo de 2017

L´obra de Stefan Brüggemann (1975, Ciutat de Mèxic) es nodreix de les lliçons apreses dels moviments claus de l´art, en concret l´enfocament simètric i espacial del Minimalisme...  [ver+]
  
Art Strikes Back!
Art Strikes Back!
Clausurada el 28 de marzo de 2016

El arte ha venido para quedarse. L´art ha vingut per quedar-se. Art is back and it´s here to stay.  [ver+]
  


Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Barcelona » Fundacio Gaspar d´Art Contemporani » Paul McCarthy: WS & CSSC, Drawings and Paintings » exposición Nº 27021