Resistència, 19 artistes, 19 mirades. Foto 1
 
Resistència, 19 artistes, 19 mirades
Col.lectiva
Clausurada el 23 de Mayo
ART Gallery Chez XEFO
web: www.chezxefo.com
 

Aproximant l’Art. Dos col.lectius artístics del Poblenou exposen les seves obres i les augmenten mitjançant QRs, oferint la veu de l’artista, intensificant l’experiència.

Pintura, fotografia, dibuix, escultura i QRt (QR/Art) de les mans de 19 artistes Barcelonins. La Galeria Chez Xefo acollirà, a partir del 25 d'abril, la 1a edició de la mostra col·lectiva D'artistes de Estesia i NouArt que es podrà visitar fins el dia 28 d'Abril. L’acte d'inauguració anirà a càrrec de Xefo Guasch, Carme Miquel i Alex Arcones.

La mostra es consolida dins el panorama cultural del 22@ al Poblenou i s’ha convertit en una plataforma per projectar l’obra dels artistes locals. L’objectiu és impulsar les manifestacions artístiques més properes, facilitar l’espai on poder difondre-les i mostrar la vivesa de la creació, les idees i l’art en general a aquest barri de la innovació a Barcelona.

En aquesta ocasió cal destacar la utilització del QR com a instrument a través del qual els
participants s'aproximen als artistes. A través del telèfon mòbil, els participants poden escanejar el QR de cada artista i escoltar les seves veus, les seves paraules sobre el seu moment, la seva obra, petites pinzellades de veu que augmenten l'experiència de la persona que admira una obra.

L'objectiu és apropar l'art a les persones curioses i amants de les expressions artístiques.
En aquest sentit, aquesta exposició convida als centres educatius a visitar l'exposició, exposant i compartint com el QR pot augmentar i fomentar l'art, oferint finestres de comprensió i de proximitat. Una veu, un to, un espai, ofereix una nova dimensió a les obres.
Artistes participants En aquesta edició, els artistes participants són: Rosa Arzur, Nick Bedford, Nico Bouselles, Xefo Guasch, Mónica Reche, Claudio Rojas, Came Miquel, Carme Simó, Anna Torres, Eva718, Chikao, Alex Arcones, Juan Carlos Beneyto, Bernat Casanova, Cintia García, Maikel Menéndez, Juan Niubó, Mercè Pijem y Santiago Yubero.

Información adicional:
Què tenen en comú 19 artistes que exposen art abstracte La no-figuració? Que viuen a
Barcelona? La pertinença a col·lectius d’art? Com pensar en les poètiques diferents des d’un punt que transcendeix el lloc comú i alhora sigui comú a tothom? l filòsof francès Gilles Deleuze deia que tot art deia que tot art és resistència, que l’acte de creació, en si mateix, és un acte de resistència. Resistència a què o a qui? A la societat en què ens toca viure avui dia. Una societat en què la informació és la forma de control: videovigilància, mitjans de comunicació, xarxes socials... Som mirats i ens mirem a través de la
imatge. Una imatge cada cop més nítida, cada cop més hiperrealista.

L’abstracció se sostreu a la narrativa de la imatge, són imatges que es resisteixen a l’obsessió de voler veure-ho tot, de saber-ho tot. No cal donar informació, res ens referencia en l’abstracció. Entrem en el domini de la sensació, de la intuïció, de l’emoció, de la contemplació. L’abstracció s’abstreu de la realitat, crea altres mons. Mons que ens obliguen a pensar i sentir des d’un lloc diferent. En una societat en què les metàfores semblen absents, l’abstracció és la pura metàfora.

Però aquests 19 artistes també resisteixen des d’altres indrets, no solament se sostreuen a la narrativa de la imatge sinó als medis i espais on mostren el seu treball. Han decidit escapar-se de la tirania del mercat i de les institucions que defineixen què és art i quin valor té. Habiten espais que han estat deixat de banda, circulen en àmbits accessibles a tothom, com els centres culturals de barri o les galeries de l’extraradi. Espais on l’art de mercat és absent. I per què parlem de pràctiques de resistència? Perquè ells no viuen vides paral·leles a la quotidianitat que els habita, sinó que aquesta realitat els travessa. Lluny d’ells hi ha l’imaginari de la torre de vori o de l’artista tocat per la genialitat. No caben en cap estereotip de l’art. I això també són formes de resistència.

ANNA TORRES , per exemple, explora des la unió de materials oposats, les paradoxes que ens constitueixen com a éssers humans; la fragilitat de la porcellana foradant el ferro, la resiliència. És l’ alma mater d’Estèsia juntament amb XEFO GUASCH , artista polifacètic, d’acord amb les seves paraules, ha fet incursions en tots els registres i temes. Escultor, arquitecte, fotògraf, videasta i, com si la llista no fos prou extensa, és també el propietari de la galeria on el col·lectiu Estèsia e xposa habitualment. En l’actualitat, treballa en pintura, tot i que no deixa de banda el volum escultòric.

En canvi, ÀLEX A RCONES , s’estima més no encasellar-se dins d’un determinat camp de l’art. Lluny del prototip d’artista, és un home camaleònic. Tots els llenguatges li són vàlids per expressar els seus propòsits. És també un creador d’espais, com ara NauArt, un antic nau de materials elèctrics que va transformar en taller i galeria, perquè els artistes puguin treballar i mostrar el resultat de les seves reflexions creatives.

L’obra atemporal de JUAN CARLOS BENEYTO PÉREZ , en s situa amb les seves geometries i plans de color en un temps sense nom, la intersecció dels plans, els seus límits, els seus triangles creen un món que atrapa l’espectador i el deté de l’acceleració quotidiana en què ens troba immersos. CLAUDIO ROJAS és un artista que viu a 11000 km del seu lloc d’origen, l’Argentina. Però continua allà travessat per la memòria d’una història que ha sigut falsejada de múltiples maneres, es tracta de la dictadura militar, dels seus actors i de les seves conseqüències a una banda i a l’altra del Río de Plata. Pintures de paleta fitada, de colors plans i intensa presència de la línia que ens parlen de la violència, de boques obertes que criden i que, encara avui, no totes són escoltades.

SANTIAGO YUBERO és un artista d’espais íntims. Els seus treballs són el resultat d’una trobada entre el suport, l’artista i la idea. Subtils capes de color generen una atmosfera intimista, pròxima. Imatges d’un món utòpic, de somnis on habita la màgia d’un ideari perdut.

Es podria pensar que a aquests 19 artistes no els interessa la tecnologia o la informàtica, però res més lluny d’això. EVA718 ens mostra que el codi QR és més que una Quick Response, un codi que és usat perquè el consumidor accedeixi ràpidament a la informació d’un producte. Cada imatge amb què treballa et porta o solament allò visual sinó també allò auditiu, perquè el codi QR que crea per a la imatge, reté l’espectador i el condueix cap a un univers sonor i sensorial, i alhora crea una percepció holística i estètica de la mateixa imatge.

Els treballs de JUAN NIUBÓ s ’han de veure amb les mans rere l’esquena. Les seves textures a partir de la superposició de plans realitzats amb cartró reciclat i el color conviden a recorre’ls amb els dits, per això la prohibició. Arquitecte de professió, les seves obres abstractes tenen la tranquil·litat de l’ordre i el control, espais alterns davant el caos que ens inunda cada dia.

En un món de superfícies polides, d’efectes glossy i d’imatges espectaculars, i també en podem dir especulars , ROSA ATZUR ens convida a un viatge interior del seu inconscient i atreu l’espectador a connectar-se amb el seu propi. Camins de color, de transparències i de formes que escapen a la aprehensió per la mirada. Un cosmos propi que no necessita paraules.

BERNAT CASANOVA té una mirada il·limitada com il·limitat és el mar que transforma en pura abstracció a l’oli. Artista més pragmàtic que reflexiu, el seu treball planteja que l’absència de límits transforma la realitat i genera una altra lectura possible.

Altres lectures que també se encarnen en el treball de CARME SIMÓ , que juga amb la figuració dels textos que donen nom a les imatges abstractes que pinta provocant la incertesa en l’espectador.

Impol·lut és el blanc marbre Carrara tallat com unes branques truncades per CHIKAO , que
semblen indicar a l’espectador que allò que el temps de la natura converteix en pols es
transforma i ens duu a reflexionar sobre la transcendència d’allò efímer, perquè les escultures d’aquest artista japonés tenen la temporalitat de la fusta i l’eternitat de la pedra.

Si hi ha una artista que reflexiona sobre els objectes de consum i la seva vida quan se n’acaba l’ús és MERCÈ PIJEM , que els dona una segona oportunitat, una oportunitat artística.

Les estructures arquitectòniques de MAIKEL MÉNDEZ s’assemblen a les ciutats invisibles d’Italo Calvino, tan subtils com inexistents, jocs de la memòria i de l’inconscient de l’artista que atrapen l’espectador en els records d’una ciutat impossible.

Impossible es diria l’expressió «habitar el color», però CARME MIQUEL ho ha aconseguit en deconstruir les pràctiques de la pintura tradicional en formes suspeses de color en l’espai tot convidant l’espectador a recórrer-les i a contemplar-se des d’un altre lloc, desposseïdes i exposades a la llum en la seva pura potència cromàtica.

Si Carme Miquel habita el color i la llum, MÒNICA R ECHE Puigdomènech s’interroga sobre el punt de la gènesi de l’obra, el moment en què emergeix la llum en la foscor, el principi últim on es dona a veure i s’instal·la en la retina de l’espectador.

NICK BEDFORD se situa com un artista processual. La imatge es construeix a costa del mateix artista, segons les seves paraules: «El quadre m’utilitza per fer-se». Les formes que emergeixen de les seves pintures tenen un punt familiar i alhora estrany, ens parlen de la matèria i de les experiències de l’artista amb aquesta, de formes arcaiques i alhora contemporànies.

Per a qui les escriu, CINTIA GARCÍA , tot present és repetició i la línia, el principal rector. Es tracta d’un recorregut de l’espai a través de la línia i el color en què la repetició genera trames que evidencien que mai es concreten, com records borrosos de l’instant. 19 artistes d’extramurs, si per murs s’entén el mercat de l’art i les seves institucions afins. 19 artistes i 19 poètiques que reflexionen sobre la nostra alienada quotidianitat. 19 mirades analògiques per a un món digital com una altra pràctica de resistència.

 en Facebook esta exposición comparte en Twitter esta exposición   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • Añade esta expo a tus favoritos
  • Envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano
 

  TODAS LAS EXPOSICIONES DE ESTE ESPACIO  
Jordi Costa Plaza
Jordi Costa Plaza
Clausurada el 10 de enero de 2020

Exposició de l´artista Jordi Costa Plaza.  [ver+]
  
Sasha R Gregor
Sasha R Gregor
Lacrimosa
Clausurada el 29 de noviembre de 2019

Sasha R Gregor us convida a capbussar-vos dins la màgia de les emocions sondejant les profunditats d´allò més material -potser l´única cosa material- del nostre plor: les llàgrimes.  [ver+]
  
Roger Grasas
Roger Grasas
Siberia
Clausurada el 24 de noviembre de 2019

Dentro del Festival LOOP estrenamos el video SIBERIA de Roger Grasas.  [ver+]
  
Ruïna
Ruïna
Jewellery Exhibition
Clausurada el 13 de octubre de 2019

Exposicion de joyas.  [ver+]
  
La Superilla Mola Mogollón
La Superilla Mola Mogollón
Clausurada el 4 de octubre de 2019

L´exposició es centra en la primera superilla en trama eixample creada a Barcelona, la Superilla del Poblenou de 400 x 400 m., un quadrat de 3 x 3 = 9 illes entre els carrers de Pallars, Tanger, La Llacuna i Badajoz.  [ver+]
  
Ivan Maestre
Ivan Maestre
Abismo
Clausurada el 19 de julio de 2019

"Abismo" recoge el imaginario de un apocalipsis ficticio que el autor propone en "Fin", un relato que versa sobre el devenir del último habitante de la tierra.  [ver+]
  
Jordi Oliver
Jordi Oliver
Alma Gitana
Clausurada el 21 de junio de 2019

En su exposición fotográfica, Alma Gitana, que se estrena en Barcelona, el fotógrafo Jordi Oliver documenta la vida y la migración de músicos gitanos de Turquía, la India, los Balcanes, Romanía, Francia y España.  [ver+]
  
Resistència, 19 artistes, 19 mirades
Resistència, 19 artistes, 19 mirades
Col.lectiva
Clausurada el 23 de mayo de 2019

Pintura, fotografia, dibuix, escultura i QRt (QR/Art) de les mans de 19 artistes Barcelonins.  [ver+]
  
Pepe Calvo
Pepe Calvo
Trilogia
Clausurada el 12 de abril de 2019

TRILOGÍA es una muestra gráfica que presenta una selección de mas de un centenar de piezas realizadas como respuesta a la inquietud del estudio de la imagen y su evolución  [ver+]
  
Joanra Canosa
Joanra Canosa
Joantown
Clausurada el 15 de marzo de 2019

Joanra Canosa de Puig (Barcelona) presenta una nueva exposición individual bajo el título "JOANTOWN". Se trata de una serie de pinturas, dibujos y collage inéditos realizados entre los años 2017 y 2019.  [ver+]
  
Jorge Güiro
Jorge Güiro
Imágenes con Sonido
Clausurada el 12 de febrero de 2019

En su exposición Imágenes con Sonido, propone compartir su manera muy personal de ver y escuchar la música.  [ver+]
  
23 Artistes units pel Taller 46
23 Artistes units pel Taller 46
Clausurada el 30 de enero de 2019

Exposicio de 23 artistes del TALLER 46.  [ver+]
  
Fotografías de Marc Cuxart y Nil Guasch
Fotografías de Marc Cuxart y Nil Guasch
Clausurada el 28 de diciembre de 2018

Exposición de fotografías de Marc Cuxart y Nil Guasch.  [ver+]
  
Stéphane Bouquet
Stéphane Bouquet
As Poderosas
Clausurada el 31 de octubre de 2018

Un viaje por el mundo del boxeo femenino de Mozambique.  [ver+]
  
Artifice/Device
Artifice/Device
Col.lectiva
Clausurada el 9 de octubre de 2018

Coincidiendo con la Feria de Joyeria Contemporanea JOYA Barcelona y el premio ENJOIA´T inauguramos la Exposicion de los artistas Jorge Manilla, Jordi Aparicio y Corrina Goutos en la Art Gallery CHEZ XEFO.  [ver+]
  
Poster Burlesque 2.0
Poster Burlesque 2.0
Daniel Zerbst
Clausurada el 28 de septiembre de 2018

Su obra mezcla el Collage con óleo, acuarela, lápiz o tinta para conseguir escenografías distópicas de aire narcotizante que nos trasladan a alguna realidad paralela o a un futuro incierto.  [ver+]
  
God is a woman in love
God is a woman in love
Claire James Dupain y Hamilton Becerra
Clausurada el 27 de julio de 2018

La muestra es obra de Claire James Dupain y Hamilton Becerra, dos artistas que combinan lenguajes y miradas diversas para hacernos pensar en la visión que tenemos sobre la feminidad...  [ver+]
  
Erotika! 7
Erotika! 7
Clausurada el 31 de mayo de 2018

EROTIKA! 7 a Chez Xefo Art Gallery, amb obres de deangel / Daniel Leal / el pelos de la... / Gabriela Müller / Toni Peleg / redlightkid.  [ver+]
  
Erotika! 6
Erotika! 6
Clausurada el 29 de marzo de 2018

EROTIKA! 6 a Chez Xefo Art Gallery, amb obres de Miquel Farriol, Nicole Gagnum, Magels Landet, Gabriela Müller, Ramón Salas, Annika Schmitt y Socatoba.  [ver+]
  
Erotika! 5
Erotika! 5
Clausurada el 26 de enero de 2018

EROTIKA! 5 a Chez Xefo Art Gallery, amb obres de Manel Anoro, Montse Bru, Providència Casals, Boris Hoppek, Manuel Rubiales i Cio Vives.  [ver+]
  
Erotika! 4
Erotika! 4
Colectiva
Clausurada el 27 de octubre de 2017

Després d´un estiu a la brasa fem una réentréé que canviarà la calor que ve de fora per la calor que ve de dins de l´art.  [ver+]
  


Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Barcelona » ART Gallery Chez XEFO » Resistència, 19 artistes, 19 mirades » exposición Nº 45108