TPK Art i Pensament Contemporani
Av Josep Tarradellas, 44
08901 L´Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Telf.: 93 261 28 80
email: tpkonline@tpkonline.com
web: www.tpkonline.com
 

El TPK Art i Pensament Contemporani és un projecte d´investigació que comprèn sis línies fonamentals d´actuació: formació, creació, producció, difusió, intercanvis internacionals i suport a l'art emergent amb espais de residència per a artistes.

Totes sis són línies estratègiques que responen a uns criteris bàsics de funcionament:

Excel.lència artística:

És un criteri fonamental al TPK Art i Pensament Contemporani, tant pel que fa als tallers i seminaris o als projectes de difusió, creació i producció, com en el moment de triar els projectes dels artistes residents. El fet de que el funcionament artístic del TPK fora de les fronteres locals es basi en l´intercanvi artístic a nivell professional, converteix aquest tret del TPK alhora en un esperó i una necessitat.

Arrelament al territori

Al TPK no es concep una actuació artística, a més dins d´un àmbit a vegades tan hermètic com és l´art contemporani, sense que aquesta tingui una clara repercussió al territori.  Aquest fet l´encarem des de les diferents vessants de l'activitat artística:

Sobre TPK

- Apropament a l´art contemporani i creació de nous públics, fonamentalment a partir de les possibilitats que ofereixen la realització de tallers i seminaris, i a partir dels espais Tepekale difusió artística i TepekaleSound difusió musical.

- Oferta a escoles i instituts de programes educatius d´art contemporani.

- Inclusió d´escoles, instituts i altres entitats i agents socials en projectes artístics.

El TPK funciona com a col.lectiu artístic dins i fora de les nostres fronteres i participa de diversos circuits artístics per mitjà d´acords establerts amb xarxes internacionals, com Kanibal'Hopox Reseau Europeen d´Espaces de Créationde la qual es membre fundador, o nacionals, com Xarxaprod Xarxa d´Espais de Producció de Catalunya, als quals s´incorporen els projectes d'artistes provinents dels tallers i dels espais de residència

 Sostenibilitat

El plantejament del projecte del TPK sorgeix, des de la seva creació al 1977 a la ciutat de l'Hospitalet, d´una lectura realista del territori, al qual es suma un coneixement profund del món de l´art i dels circuits independents, i es veu propiciat per l´activitat artística en actiu de l'equip de treball. Això permet que el projecte sigui ambiciós, però alhora permeable a les necessitats tant artístiques com de l'entorn.

Enfocament sinèrgic, resultat sinèrgic

La metodologia de treball del TPK contempla en primer lloc la creació de sinèrgies entre les diferents línies estratègiques, per tal de poder aprofitar i maximitzar les qualitats de cadascuna d´aquestes. Aquest plantejament és a la base del funcionament del TPK i té una estructura rizomàtica (en contraposició a jeràrquica), en la qual els diferents elements, discursos i públics es relacionen i cooperen a molt diferents nivells, de manera continuada, per tal de multiplicar la suma de les capacitats del projecte.

El 2008 el TPK, conjuntament amb el col.lectiu La Xina A.R.T. de Barcelona, la GalerieVitrine d´art Contemporain 4, Barbier de Nimes, el col.lectiu/ galeria Meno Parkas, de Kaunas i l´espai Ideias Emergentes, de Porto, funda Kanibal Hopox- Réseau Européen d´Espaces de Création, eina que pretén fomentar la connectivitat d´espais de creació i col.lectius d?artistes dins l?entorn europeu.

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano

Autopista 2019
Autopista 2019
Clausurada el 6 de junio de 2019

Béatrice B. Bonhomme, Victorien Ézard, Kang Byung Ki, William Van Straten.  [ver+]
  
Ànimes de càntir
Ànimes de càntir
Xesco Mercé i Manuel Morales
Clausurada el 21 de abril de 2019

Mercé i Morales, de llenguatges tan estranyament personals com transferibles, han titulat la seva proposta, amb aquell humor que subtilment impregna les seves feines, "Ànimes de càntir".  [ver+]
  
Jaume Lladó
Jaume Lladó
Imatges harmòniques del so I
Clausurada el 7 de mayo de 2017

Exposición del artista Jaume Lladó.  [ver+]
  
Xesco Mercé
Xesco Mercé
Les grans batalles
Clausurada el 24 de marzo de 2017

Exposición del artista Xesco Mercé.  [ver+]
  
 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » L´Hospitalet de Llobregat » TPK Art i Pensament Contemporani