Museu de Viladecans
Carrer de les Sitges, 1-3
08840 Viladecans (Barcelona)
Telf.: 936 352 997
email: museu@viladecans.cat
web: www.viladecans.cat/ca/museudeviladecans

El Museu de Viladecans s´ocupa de la investigació, conservació, presentació i difusió del patrimoni cultural de Viladecans per entendre els esdeveniments que ens han configurat com a poble i perquè les generacions presents i futures en pugueu gaudir. El Museu està situat a Ca n´Amat, però també en forma part l?ermita de Sales. Benvinguts al Museu de Viladecans!

L'edifici de Ca n'Amat

La seu del Museu és l´edifici de Ca n´Amat, una casa emblemàtica de Viladecans que inclou una interessant col·lecció de mobles dels segles XVIII fins al XX. Va ser la casa pairal de la família Amat-Sala i Amat Targa, i va ser l´última descendent d´aquesta nissaga qui la va cedir a l´Ajuntament. L´edifici està declarat Bé Cultural d´Interès Local. Acull una exposició permanent repartida en els diferents espais: sala del Celler  recepció, sala dels Cups, sala de Joan Amat espai de Patrimoni, cuina, foc i rebost, pati del Passat, pati del Present i hort didàctic.

L'edifici de l'ermita de sales

És un edifici romànic documentat des del 1141, format per una nau amb volta de mig canó (estil romànic), la capçalera en forma d´absis pentagonal (gòtica) i l´accés porticat (renaixentista) amb un porxo sobre pilars amb coberta de dues aigües. L´ermita compta amb pintures murals d´estil gòtic i renaixentista.

L´edifici s´assenta sobre el paviment i les estructures d´una vil·la romana de finals del segle II i inicis del I aC. Un element singular de l´ermita és l´escultura de l Orant, de terracota, que es conserva al Museu de Viladecans  Ca n. Amat. L´ermita acull l´exposició permanent «Sales. Lloc, ermita i història de Viladecans».

 
 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano

 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Viladecans » Museu de Viladecans