Museu de Viladecans
Carrer de les Sitges, 1-3
08840 Viladecans (Barcelona)
Telf.: 936 352 997
email: museu@viladecans.cat
web: www.viladecans.cat/ca/museudeviladecans

El Museu de Viladecans s´ocupa de la investigació, conservació, presentació i difusió del patrimoni cultural de Viladecans per entendre els esdeveniments que ens han configurat com a poble i perquè les generacions presents i futures en pugueu gaudir. El Museu està situat a Ca n´Amat, però també en forma part l?ermita de Sales. Benvinguts al Museu de Viladecans!

L'edifici de Ca n'Amat

La seu del Museu és l´edifici de Ca n´Amat, una casa emblemàtica de Viladecans que inclou una interessant col·lecció de mobles dels segles XVIII fins al XX. Va ser la casa pairal de la família Amat-Sala i Amat Targa, i va ser l´última descendent d´aquesta nissaga qui la va cedir a l´Ajuntament. L´edifici està declarat Bé Cultural d´Interès Local. Acull una exposició permanent repartida en els diferents espais: sala del Celler  recepció, sala dels Cups, sala de Joan Amat espai de Patrimoni, cuina, foc i rebost, pati del Passat, pati del Present i hort didàctic.

L'edifici de l'ermita de sales

És un edifici romànic documentat des del 1141, format per una nau amb volta de mig canó (estil romànic), la capçalera en forma d´absis pentagonal (gòtica) i l´accés porticat (renaixentista) amb un porxo sobre pilars amb coberta de dues aigües. L´ermita compta amb pintures murals d´estil gòtic i renaixentista.

L´edifici s´assenta sobre el paviment i les estructures d´una vil·la romana de finals del segle II i inicis del I aC. Un element singular de l´ermita és l´escultura de l Orant, de terracota, que es conserva al Museu de Viladecans  Ca n. Amat. L´ermita acull l´exposició permanent «Sales. Lloc, ermita i història de Viladecans».

 
 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Sala Parés
Museo Lázaro Galdiano
La Casa Encendida
Tabacalera Promoción del Arte
CGAC Centro Galego de Arte Contemporánea
Comunidad de Madrid
Artium
San Telmo Museoa

 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Viladecans » Museu de Viladecans