Museu d´Història de Girona (MHG)
Carrer de la Força, 27
17004 Girona (Girona)
Telf.: 972 222 229
email: museuhistoria@ajgirona.cat
web: www.girona.cat/museuhistoria/cat/index.p

Un museu viu i obert a tothom

Un edifici emblemàtic, l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del qual se'n conserven espais sorprenents com el cementiri, el claustre i la cisterna. En el museu hi trobareu un recorregut per la història de Girona, des de la fundació en època romana fins a la contemporaneïtat, en un recorregut cronològic per la Girona romana, la medieval, la moderna i la contemporània que es completa amb diversos àmbits de tradicions catalanes com el de la Faràndula,on trobareu la imatgeria festiva local i l'espai "La cobla i la sardana. Música i dansa a Girona". I igualment acull l'espai "la Girona industrial, ciutat pionera".

El museu ofereix una programació variada d'activitats, i les exposicions temporals es duen a terme a diferents espais, dins del museu: la sala d'exposicions, la carbonera, la cisterna i el celler.

Els espais del museu estan configurats per l'edifici principal i per l'espai dedicat a la Guerra Civil, el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, que forma part de la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtics. I per una altra extensió, l'Agència Gómez, un establiment de bonic disseny modernista, que havia acollit un arxiu notarial, una oficina de banca i una notaria.

Un edifici emblemàtic

L'edifici ha estat testimoni d'una trajectòria històrica singular. I és en sí una autèntica meravella que val la pena descobrir. Al segle XV va ser un destacat casal gòtic propietat de la família Cartellà; més tard, cap al 1753, es va convertir en el convent de Sant Antoni, de frares caputxins. Conserva, en magnífic estat sorprenents espais de l'antic convent, com el cementiri o dessecador la cisterna ( interessant exemple d'aljub), el claustre i diverses sales impressionants.

A finals del segle XIX va esdevenir l'Institut d'Ensenyament Mitjà. I, finalment, des del 1981 acull el Museu d'Història de Girona.

Descobriu-lo!

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Sala Parés
IVAM Instituto Valenciano de Arte Moderno
Museo Lázaro Galdiano
Tabacalera Promoción del Arte
MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León
La Casa Encendida

El tren de la modernitat
El tren de la modernitat
El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona
Clausurada el 11 de septiembre de 2018

El ferrocarril de vía estrecha de Sant Feliu de Guíxols ofrecía al viajero divertimentos imprevistos sin peligro. El tiempo más recomendable para las aventuras ferroviarias en esta línea era el otoño.  [ver+]
  
El desig de viure i d'escriure: Prudenci i Aurora Bertrana
El desig de viure i d'escriure: Prudenci i Aurora Bertrana
Clausurada el 22 de abril de 2018

L´objectiu és comprendre´ls millor i explicar també bona part de la història política i cultural catalana i europea del darrer quart del s. XIX fins als anys setanta del s. XX  [ver+]
  
34ena Exposició de Pessebres i Diorames
34ena Exposició de Pessebres i Diorames
Clausurada el 7 de enero de 2018

Aquestes festes nadalenques podeu gaudir contemplant aquestes tradicionals creacions, a la carbonera i la cisterna del Museu d´Història de Girona.  [ver+]
  
 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Girona » Girona » Museu d´Història de Girona (MHG)