Museu Can Tinturé
Carrer de l´Esglesia, 36
08950 Esplugues de Llobregat (Barcelona)
Telf.: 934 700 218
email: museucantinture@esplugues.cat
web: www.museus.esplugues.cat

L’edifici històric de Can Tinturé està emplaçat al centre històric d’Esplugues, en una torre, rodejada de jardins,  construïda l’any 1898 per l’arquitecte Claudi Duran i Ventosa, considerat un dels pioners del sistema del ciment armat. Fou alçat com a residència familiar per encàrrec del seu primer propietari, Joan Tinturé Campreciós, qui va ser regidor i alcalde d’Esplugues entre el 1910 i el 1915.

Can Tinturé és el primer museu monogràfic de rajola de mostra de l’Estat espanyol i n’exposa peces produïdes des del segle XIV fins al segle XIX.

L’any 1977 l’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament d’Esplugues i ha tingut diferents destinacions d’ús cultural i social en el decurs del temps. L’any 2000 – amb motiu de l’adquisició de la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel- es va decidir la seva adequació com a equipament museístic.

En el procés de la seva rehabilitació es van posar de relleu elements originals de l’edifici històric amb l’adopció d’elements innovadors, que atorguen un caire de modernitat dins d’una arquitectura de final del segle XIX.

Durant la diada de Sant Jordi de l’any 2003,  es va inaugurar el Museu Can Tinturé, el primer museu monogràfic de l’Estat espanyol dedicat a rajola de mostra. L’obertura del nou museu va  significar, també, l’accés públic als jardins que envoltaven la torre vella.
A la zona enjardinada s’hi va col·locar l’obra escultòrica Família, de l’artista Xavier Corberó, composta per  un conjunt de cinc peces de basalt.

Al davant de Can Tinturé, s’alça La Masoveria, l’únic edifici construït de nova planta amb funcions auxiliars. La façana de vidre permet la seva integració en els jardins, mentre que l’altra façana dóna continuïtat urbana al carrer de l’Església.

L’equipament i entorn urbà de Can Tinturé obtingueren, l’any 2004,  una menció especial per l’actuació realitzada en  el marc de reconeixements de qualitat dels equipaments i espais públics municipals de la Diputació de Barcelona.

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Sala Parés
Museo Lázaro Galdiano
La Casa Encendida
Tabacalera Promoción del Arte
CGAC Centro Galego de Arte Contemporánea
Comunidad de Madrid
Artium
San Telmo Museoa

El Modernisme i les flors
El Modernisme i les flors
De la natura a l´arquitectura
Clausurada el 23 de septiembre de 2018

Entre finals del segle XIX i començaments del segle XX, la natura va ser la gran musa i font d´inspiració d´arquitectes i artistes.  [ver+]
  
Festa de Rams. Els bounecos d´Estremoz
Festa de Rams. Els bounecos d´Estremoz
Clausurada el 1 de abril de 2018

La Setmana Santa a través d´una mostra de figures de cerámica pintades a mà procedents de laciutat portugesa d´Estremoz, conegudes com Bounecos.  [ver+]
  
 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Esplugues de Llobregat » Museu Can Tinturé