Museu Bíblic Tarraconense
Calle de les Coques, 1 C
43003 Tarragona (Tarragona)
Telf.: 977 251 888 / 977 251 847
email: museu.biblic@arquebisbattarragona.cat
web: museu.biblic.arquebisbattarragona.cat

El Museu Bíblic Tarraconense va ser fundat a les dependències del Seminari de Tarragona l’any 1930 pel Dr. Josep Vallés, canonge lectoral de la Catedral de Tarragona, professor de Sagrada Escriptura de la Universitat Pontifícia Tarraconense i professor de Sagrada Escriptura del Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona. A través dels seus viatges a Terra Santa i a altres països de l’Orient Mitjà va recollir peces arqueològiques, mapes, reproduccions i objectes de culte relacionats amb el món de la Bíblia, que va anar dipositant al Seminari, i que van donar peu al Museu Bíblic del Seminari Pontifici de Tarragona.

Aquesta iniciativa naixia en el marc històric d’unes propostes impulsades des de l’Església de Catalunya d’aquell moment i que tenien un referent en els models del Museu Bíblic de Montserrat i del de Vic, entre altres.

El nou MBT havia de contribuir a la formació bíblica d’aquells que cursaven els estudis eclesiàstics, però també oferia una atracció als erudits en aquest camp i satisfeia la curiositat del públic en general.

En el MBT s’exposaven peces d’un gran valor, com els còdexs de la Vulgata Tarraconense, del segle xiii, entre els quals destacaven els procedents del monestir d’Escaladei, donats per l’arquebisbe Joan d’Aragó a aquest cenobi. També d’aquest monestir s’exposava la Bíblia Sacra, en dos volums, feta cap a l’any 1300 en un taller català. Actualment aquests materials són custodiats en el Museu Diocesà.

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano

 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Tarragona » Tarragona » Museu Bíblic Tarraconense