Museu Arxiu de Santa María
Carrer de Beata María, 3
08301 Mataró (Barcelona)
Telf.: 937 901 528
email: masmm@masmm.org
web: www.masmm.org/
   

El Museu Arxiu de Santa Maria, Centre d'Estudis Locals de Mataró, és una institució creada el 1946, sota l'impuls de l'arxiver Lluís Ferrer i Clariana, per gestionar el patrimoni artístic, històric i cultural de la parròquia de Santa Maria, la més antiga de la ciutat. El seu abast d'actuació i gestió, amb tot, s'ha vist progressivament augmentat gràcies a les moltes donacions rebudes, principalment de fons personals i patrimonials, i també d'entitats i d'empreses. Avui dia disposa de:

 

    Museu, que inclou el conjunt dels Dolors, mostra destacada de l'art barroc en què intervingué l'artista Antoni Viladomat, i altres seccions vinculades principalment al patrimoni parroquial.

 

    Arxiu, amb important documentació relacionada amb Mataró i la comarca del Maresme des de finals de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat, a més de seccions de pergamins, d'impresos, de partitures musicals i d'imatges.

 

    Biblioteca, amb algunes seccions de gran rellevància, com la d'història, la de religió i la de literatura, especialment la teatral, que compta amb milers d’obres datades entre finals del segle XIX i el darrer quart del segle XX.

 

    Hemeroteca, amb diverses col·leccions de publicacions periòdiques locals de la segona meitat del segle XIX fins a l'actualitat.

 

Com a Centre d'Estudis Locals, el MASMM promou la recerca i, anualment, convoca les Sessions d'Estudis Mataronins, tribuna d'investigadors i estudiosos. Les comunicacions presentades cada any són aplegades i editades en volum. Des de 1978 el MASMM publica, a més, els Fulls, una revista quadrimestral de recerca històrica.

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Sala Parés
Museo Lázaro Galdiano
La Casa Encendida
Tabacalera Promoción del Arte
CGAC Centro Galego de Arte Contemporánea
Comunidad de Madrid
Artium
San Telmo Museoa

El Mataró de fa 100 anys
El Mataró de fa 100 anys
El fons fotogràfic Pineda del Museu Arxiu
Clausurada el 10 de noviembre de 2018

Mostra instantànies de Lluís Pineda i Cabanyes (1882-1939), fotògraf amateur que captà imatges d´esdeveniments religiosos, militars, esportius, festius i comercials del Mataró dels anys deu i vint del Nou-cents.  [ver+]
  
 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Mataró » Museu Arxiu de Santa María