Galería Art Centre
Provença, 253
08008 Barcelona (Barcelona)
Telf.: 934 875 154
email: galeria@artcentrebcn.com
web: www.artcentrebcn.com

La galeria Art Centre obre les seves portes l’any 2000 a l’eixample esquerra de Barcelona sota la direcció de Mercè Juvés. Des dels inicis, la galeria vol ser un espai d’exposició i venda d’obres d’art i peces d’autors de diferents disciplines, així com impulsar la col•laboració entre artistes amb diferents inquietuds. Actualment, Art Centre té oberts permanentment dos espais molt propers, ambdós al carrer Provença de Barcelona i organitza també periòdicament exposicions al seu espai de la Costa Brava, a Sant Antoni de Calonge.

La joia d’autor, tant peces úniques com col•leccions de diferents dissenyadors, és un dels pilars de l’activitat de la galeria i possiblement el més visible als nostres espais; si bé la trajectòria d’exposicions i col•laboracions permanents amb artistes plàstics o visuals és extensa- un total de 92 exposicions.Art Centre compta amb una exposició permanent de joies de creadors de renom internacional: Anna Maria Nadal, Chelo Sastre i Mercè Juvés entre d’altres, així com d’un fons d’art de diferents artistes plàstics i visuals: des de figures consagrades com Guinovart, Tàpies i Tharrats, com propostes més joves i amb indubtable projecció com els escultors Pep Fajardo i Gaset Flinch o la fotògrafa Mapi Rivera

. A la vegada, a la galeria s’organitzen periòdicament (cada mes i mig aproximadament) exposicions individuals d’artistes plàstics i visuals, seguint el que seria el funcionament habitual d’una galera d’art. L’objecte d’autor, com els bastons del prestigiós escultor Cocomir, les peces de seda de Mercè Juvés o de Lourdes Deu, o l’obra gràfica de Tàpies, Guinovart o el talentós gravador Paco Aguilar són altres propostes d’art Centre.La idea que va impulsar l’obertura de la galeria segueix molt vigent: ser un espai d’exposició on hi fossin representades moltes maneres de crear i entendre l’art.

La varietat en tipus d’objecte i creador també comporta una contrapartida des de punt de vista més comercial: l’ampli ventall de preus. A Art Centre hem volgut trobar un tracte proper amb el públic i el client, que no faci de l’art quelcom exclusiu duna minoria ni dels espais on s’exposa llocs freds i distants . Tot això, amb uns criteris de selecció de les col•laboracions i de les obres exposades que garanteix una qualitat i una coherència, fruit tant de la formació i la pròpia sensibilitat de la directora (ella mateixa pintora i dissenyadora de joies) com, òbviament, de l’experiència. Haver comptat sovint amb l’atenció de crítics tant prestigiosos com Arnau Puig o Cadena ens fan creure que aquests criteris no han estat desencertats.

El grup d’artistes que ha treballat regularment amb la galeria al llarg d’aquests anys està format per: Rosa Agenjo, Paco Aguilar, Mihai Bara, Joan Canal, Cocomir, Cuixart, Pep Fajardo, Horacio Farías, Teresa Gancedo, Beatriz Garrigó, Gaset Flinch, Francesc Genovés, Guinovart, Mercè Juvés, Detlef Kappeler, Manuel Moreno, Thomas Nölle, Eugènia Ortiz, Gerard Sala, Tàpies, Tharrats i Romà Vallès.Les últimes incorporacions d’artistes joves han estat Montse Altimiras, Helena Cabadés, Jordi Casamajor, Anna M. Gallinal, Jean Lloveras, Eugènia Ortiz i Mapi Rivera.

 
 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano

 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Barcelona » Galería Art Centre