Centre de Recursos de Biodiversitat Animal CRBA
Avinguda Diagonal, 643
08028 Barcelona (Barcelona)
Telf.: 93 402 15 95
email: crba@ub.edu
web: www.ub.edu/crba/

Per trobar els orígens de l'actual Centre de Recursos de Biodiversitat Animal, cal recular fins l'any 1910 en què, coincidint amb la creació de la Facultat de Ciències, el Dr. Josep Fuset Tubià va reunir els exemplars zoològics inclosos en el "Gabinete de Historia Natural" de la Universitat de Barcelona. Deu anys més tard, amb la donació d'aquesta col·lecció al Departament de Zoologia ubicat a l'edifici històric de la Plaça Universitat, es constituia el Museu de Zoologia de la Universitat de Barcelona.

L'any 1982 la Facultat de Biologia va estrenar l'edifici que actualment ocupa al campus de Pedralbes, i va destinar un local per acollir les col·leccions del Museu de Zoologia. L'any 1985 la UB es va reorganitzar administrativament en diferents Divisions, entre les quals la Divisió III de Ciències Experimentals i Matemàtiques que va crear una sèrie de Serveis. Així, el 1995 l'antic Museu de Zoologia es va transformar en el Centre de Recursos de Biodiversitat Animal, un Servei de la Divisió III gestionat pel Departament de Biologia Animal.

Finalment, amb la desaparició de les Divisions l'any 2004, el CRBA va passar a ser un Servei de Suport a la Docència i a la Recerca adscrit a la Facultat de Biologia.

El CRBA està ubicat a la planta baixa de l'edifici Ramon Margalef de la Facultat de Biologia. Disposa d'una sala amb espais per a exposicions temporals i permanents, d'un laboratori per a la manipulació i preparació d'exemplars zoològics i la consulta de col·leccions, d'un despatx d'administració i d'un local annex que serveix de magatzem.

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano

Eva De Mas
Eva De Mas
Cabo de Gata. Viure sota la llum
Clausurada el 12 de diciembre de 2017

Situat al sud-est de la península Ibèrica, dins de la província d´Almeria, el cap de Gata és la regió més àrida d´Europa...  [ver+]
  
 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Barcelona » Centre de Recursos de Biodiversitat Animal CRBA