BaumannLab. Laboratori de creació jove
Av. Jaquard, 1
08222 Terrassa (Barcelona)
Telf.:
email: info@baumannlab.cat
web: www.baumannlab.cat

L'espai físic on s'ubica el BaumannLab havia estat un alberg de joventut i un bar fins que en el 2008 es presenta a l'INJUVE (Instituto de la Juventud) un projecte d'adequació d'aquest espai per a la conversió en un Espai de Creació Jove. Amb la subvenció obtinguda es fa una remodelació dels espais amb aquesta finalitat.

Paral·lelament el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Terrassa treballa conjuntament amb el col.lectiu Sinapsis per dissenyar el pla d'usos del futur espai. Aquest procés es va desenvolupar seguint diverses línies de treball. Per una banda es van posar en marxa quatre sessions obertes als joves i les joves de Terrassa per recollir les opinions sobre què hauria de ser i quins serveis hauria d'oferir aquest futur equipament. També es va fer un treball amb tots els tècnics del Servei de Joventut per debatre les possibilitats de complementarietat i sinergies que es podrien crear des de l'espai de creació amb tots els altres projectes.

A partir d'aquest doble treball es va elaborar un Pla d'usos que ha servit de punt de partida per posar en marxa el Laboratori de Creació Jove.
Finalment el BaumannLab va obrir les seves portes al públic i usuaris el 26 de març de 2011. En un primer moment que aquest Laboratori de Creació Jove s'inicia en versió beta per tal d'ajustar el seu funcionament al context. En relació a les reaccions i sinergies que es vagin establint acabarem per consolidar el seu funcionament.

BaumannLab és el laboratori de creació jove del Servei de Joventut i Lleure de l'Ajuntament de Terrassa centrat en la producció i suport a la creació artística de vocació multidisciplinar, que té com a eix central les arts visuals i el pensament contemporani.

Els seus objectius principals són els següents:

  • Afavorir el desenvolupament de l’actitud crítica dels i les joves a través de les pràctiques artístiques.
  • Promoure la visibilització de l’univers juvenil i la seva visió del món a la ciutadania de Terrassa.
  • Facilitar la formació i professionalització dels i les joves creadors en relació a les pràctiques artístiques contemporànies.
  • Potenciar la recerca artística i la producció i el desenvolupament de processos de treball artístics.
  • Fomentar la producció de creativitat col·lectiva a través de l’establiment d’una xarxa de relacions entre institucions, entitats, col·lectius i altres agents amb objectius comuns al BaumannLab, així com a través del treball transversal entre programes del Servei de Joventut i Lleure Infantil.

En són trets distintius de la metodologia de treball d'aquest laboratori de creació la potenciació de sinergies entre accions diverses com la recerca, la producció, la formació i la difusió, així com l'heteogeneïtat dels públics i usuaris als quals ens dirigim i que volem posar en relació a partir dels projectes i serveis del BaumannLab.

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Sala Parés
Museo Lázaro Galdiano
La Casa Encendida
Tabacalera Promoción del Arte
CGAC Centro Galego de Arte Contemporánea
Comunidad de Madrid
Artium
San Telmo Museoa

 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Terrassa » BaumannLab. Laboratori de creació jove