Museu d´Història de Girona (MHG)
Carrer de la Força, 27
17004 Girona (Girona)
Telf.: 972 222 229
email: museuhistoria@ajgirona.cat
web: www.girona.cat/museuhistoria/cat/index.p

Un museu viu i obert a tothom

Un edifici emblemàtic, l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del qual se'n conserven espais sorprenents com el cementiri, el claustre i la cisterna. En el museu hi trobareu un recorregut per la història de Girona, des de la fundació en època romana fins a la contemporaneïtat, en un recorregut cronològic per la Girona romana, la medieval, la moderna i la contemporània que es completa amb diversos àmbits de tradicions catalanes com el de la Faràndula,on trobareu la imatgeria festiva local i l'espai "La cobla i la sardana. Música i dansa a Girona". I igualment acull l'espai "la Girona industrial, ciutat pionera".

El museu ofereix una programació variada d'activitats, i les exposicions temporals es duen a terme a diferents espais, dins del museu: la sala d'exposicions, la carbonera, la cisterna i el celler.

Els espais del museu estan configurats per l'edifici principal i per l'espai dedicat a la Guerra Civil, el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, que forma part de la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtics. I per una altra extensió, l'Agència Gómez, un establiment de bonic disseny modernista, que havia acollit un arxiu notarial, una oficina de banca i una notaria.

Un edifici emblemàtic

L'edifici ha estat testimoni d'una trajectòria històrica singular. I és en sí una autèntica meravella que val la pena descobrir. Al segle XV va ser un destacat casal gòtic propietat de la família Cartellà; més tard, cap al 1753, es va convertir en el convent de Sant Antoni, de frares caputxins. Conserva, en magnífic estat sorprenents espais de l'antic convent, com el cementiri o dessecador la cisterna ( interessant exemple d'aljub), el claustre i diverses sales impressionants.

A finals del segle XIX va esdevenir l'Institut d'Ensenyament Mitjà. I, finalment, des del 1981 acull el Museu d'Història de Girona.

Descobriu-lo!

 en Facebook este centro compartir en Twitter este centro   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • añade este espacio a tus favoritos
  • envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo Lázaro Galdiano
Tabacalera Promoción del Arte
 

El desig de viure i d'escriure: Prudenci i Aurora Bertrana
El desig de viure i d'escriure: Prudenci i Aurora Bertrana
Hasta el 22 de abril de 2018

L´objectiu és comprendre´ls millor i explicar també bona part de la història política i cultural catalana i europea del darrer quart del s. XIX fins als anys setanta del s. XX  [ver+]
  
34ena Exposició de Pessebres i Diorames
34ena Exposició de Pessebres i Diorames
Clausurada el 7 de enero de 2018

Aquestes festes nadalenques podeu gaudir contemplant aquestes tradicionals creacions, a la carbonera i la cisterna del Museu d´Història de Girona.  [ver+]
  
 

Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Girona » Girona » Museu d´Història de Girona (MHG)